324379001

“Pedal Arkadaşım” İzleyiciyle Buluştu Tandem Bisikleti İle Farkındalık Sürüşü

“Pedal Arkadaşım” İzleyiciyle Buluştu  Tandem Bisikleti İle Farkındalık Sürüşü

“Pedal Arkadaşım” İzleyiciyle Buluştu Tandem Bisikleti İle Farkındalık Sürüşü

Avrupa Birliği Sivil Düşün programı kapsamında hazırlanan “Pedal Arkadaşım” Belgeseli Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ilk kez izleyici ile buluştu. Engelli bireylerin de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan etkinlik kapsamında iki kişilik bisikletlerle farkındalık sürüşü gerçekleşti, ardından belgeselin gösterimi yapıldı.

Bisikleti ve bisikletli ulaşımı sevdirmek mottosuyla yola çıkan “Antalya Bisiklet Sevenler” grubu Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda bisiklet turu düzenledi. Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği’nden katılan görme engelli bireyler, Antalya Bisiklet Sevenler Grubu’nda yer alan tandem bisikletlere binerek etkinliğe eşlik etti. Atatürk Parkı’ndan başlayan sürüş, Atatürk Kültür Merkezi’nde son buldu.

Belgesel İlk Kez İzleyici İle Buluştu

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği üyelerinin düzenlediği mini konserde birbirinden güzel halk türküleri ve şarkılar çalındı. Görme engellilerden oluşan koro farklı yörelere ait türküleri seslendirdi. Mehmet Ender Cebeci tarafından hazırlanan “Pedal Arkadaşım” isimli belgesel de ilk kez izleyici ile buluştu. Engelli ve engelsiz bireylerin birlikte tandem bisikletlerle yaptıkları yolculukları, pedal arkadaşlıklarını konu alan ve önemli mesajlar veren belgesel ilgiyle izlendi. Belgesel gösterimi sonunda Mahmut Ender Cebeci izleyici ile interaktif bir sohbet gerçekleştirdi.

Sizlerin Varlığıyla Gurur Duyuyoruz

Etkinliğe katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan da belgesel de emeği geçenleri kutladı. Arslan, engelli ve engelsiz bireylerin birlikte hareket ederek nelerin üstünden gelebileceğini gördüklerini belirterek, “Sizlerin varlığıyla gurur duyuyoruz. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek ve farkındalığı artırabilmek için yapmış olduğunuz bu çalışma için hepinizi tebrik ediyorum” dedi.


Antalya,Antalya Belediyesi
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu