324379001

“PERSEİD GÖKTAŞI YAĞMURU” KENT ORMANI’NDA İZLENDİ

“PERSEİD GÖKTAŞI YAĞMURU” KENT ORMANI’NDA İZLENDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde hizmet veren Fotoğraf Atölyesi kursiyerleri, yılda bir gerçekleşen “Perseid Göktaşı Yağmuru”nu Kent Ormanı’nda takip etti. Katılımcılar sabahın ilk ışıklarına kadar göksel şöleni izlemenin

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Fotoğraf Atölyesi, “Perseid Göktaşı Yağmuru” yıldız pozlama etkinliği düzenledi.

Her yıl Ağustos ayında meydana gelen ve Türkiye’den de gözlemlenebilen “Perseid Göktaşı Yağmuru”, dünyanın pek çok noktasında olduğu gibi Konya’dan da çıplak gözle takip edildi. 

KOMEK Fotoğraf Atölyesi de Beyşehir Yolu üzerinde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi Kent Ormanı’nda düzenlediği yıldız pozlama etkinliği ile fotoğraf merakı olanlara ve astronomi tutkunlarına farklı bir deneyim yaşattı. Etkinlik öncesinde KOMEK eğitmenleri tarafından uzun pozlama teknikleri kursiyerlere anlatıldı. Katılımcılar daha sonra bu göksel şöleni sabahın ilk ışıklarına kadar takip etmenin ve fotoğraflamanın keyfini çıkardı.

1992 yılından beri görülen ve Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşan “Perseid Meteor Yağmuru” meteor yağmurlarının en görkemlisi olarak biliniyor. Küçük kayaların ve taşların atmosferde iz bırakarak kül olması halk arasında “yıldız kayması” ifadesiyle de anılıyor.
 


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu