324379001

ŞAHİN: “BÖYLE BİR GEÇMİŞİN VARİSLERİ OLMANIN HAKLI GURURUYLA BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK”

ŞAHİN: “BÖYLE BİR GEÇMİŞİN VARİSLERİ OLMANIN HAKLI GURURUYLA BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK”

ŞAHİN: “BÖYLE BİR GEÇMİŞİN VARİSLERİ OLMANIN HAKLI GURURUYLA BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’ uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Şahin mesajında, Çanakkale Zaferinin, büyük imkânsızlıklara rağmen, milletimizin bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak uğruna yapabilecekleri fedakârlıkları gözler önüne seren şanlı bir destan olduğunu vurguladı.

Çanakkale Zaferinin, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in kelimeleriyle Çanakkale “Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan” zaferin adı olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti

“Çanakkale geçilmez, ifadesinin altında çok derin bir mana var. ‘Her koşulda biz bu vatanı koruyacağız, ecdadımızın bize emanet ettiği topraklara sahip çıktığımız gibi, gelecek nesillerimiz de bu uğurda fedakârca mücadele verecektir’ diyor bu manidar cümle.

Dünya tarihini değiştiren, bir çağa imza atan bu nişane tarih, Türk Milletinin hiçbir şekilde esaret altında yaşamayacağını, kendine yeten gücünü, inancını ve istikbalinin parlaklığını işaret etmektedir.

Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, istiklal mücadelemizin temelinde yatan ruhu ortaya çıkarmıştır. Bu nedenlerle Çanakkale Zaferi’ni anlamaya da anlatmaya da devam etmeli ve bu zafer örneğini bir işaret kabul etmeliyiz.

Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, kahramanlık ve fedakarlık timsali şehitlerimizden devraldığımız mirası, vatanına, birlik ve beraberliğine sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere emanet edeceğiz.

Bilinmeli ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Böyle bir geçmişin varisleri olmanın haklı gururuyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde onları her an hayırla ve minnetle yad ediyor, 109 yıl önce bu topraklarda tarih yazan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tarih boyunca vatanı, devleti, bayrağı için canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi, bugünleri bize armağan eden kahramanlarımızı ve teröre kurban verdiğimiz vatandaşlarımızı, saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu