324379001

“SANATÇI GÖZÜYLE AİZANOİ” TEMALI RESİM SERGİSİ AÇILDI

“SANATÇI GÖZÜYLE AİZANOİ” TEMALI RESİM SERGİSİ AÇILDI

“SANATÇI GÖZÜYLE AİZANOİ” TEMALI RESİM SERGİSİ AÇILDI

Kütahya Belediyemiz Fuaye Alanında düzenlenen "Sanatçı Gözüyle Aizanoi" temalı resim sergisi, Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyemiz ve Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) iş birliğiyle açıldı.

Vali Ali Çelik, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Bayram Yıldız ve çok sayıda sanatçının katıldığı "Sanatçı Gözüyle Aizanoi" temalı resim sergisi, Kütahya Belediyemiz Fuaye Alanında düzenlenen törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Belediyemizin katkısıyla, Sayın Valimizin koordinatörlüğünde derneğimizin düzenlemiş olduğu ve gerçekten hem şehrimizin hem ülkemizin hem de dünya mirasının tanımayanlara tanıtılacağı Aizanoi gibi bir değerimizin sergilendiği bir etkinlik için buradayız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu şehrin kültür ve sanat şehri olduğunu her fırsatta, yurtiçi veya yurtdışı aktarmaya çalışıyoruz. Bu sergide de emeği geçen başta sanatçılarımız olmak üzere destek olan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR BAŞKA BENZERİ YOK BU ŞEHRİN”


“Ne olur şehrimizin değerini önce kendimiz sonra başkalarını anlasın” diyerek sözlerine devam eden Başkanımız Işık, “Bir başka benzeri yok bu şehrin. Nitekim dünyanın bu konuda görevlendirmiş olduğu kuruluşu olan UNESCO’nun tescillediği ve Türkiye’de zanaat ve halk sanatları alanında ilk kez bu tescili alan bir şehrin bireyleri olarak, yöneticileri olarak bu şehre sahip çıkalım. Aizanoi bunun da üzerinde bu bölgeye, bu ülkeye değer katan çok önemli bir varlığımız. Başta Sayın Valimiz olmak üzere kazı çalışmalarına destek olan değerli hemşehrilerimize de bu değeri daha çok tanıtma konusunda gösterdikleri çalışma için teşekkür ediyorum. Sanatçılarımıza ayrı bir teşekkürümüz olması lazım. Düşünüp, bunu görev kabul edip, onu kâğıda dökmek, fırçaya dökmek, resim haline getirmek ayrı bir özellik. Böyle bir şehrin Belediye Başkanı olarak görev yapmanın haklı gururunu ve onurunu yaşadığımı, bunu da her fırsatta dile getirmeye devam edeceğimi sizlerle paylaşmak isterim. Bu şehre şehrül-emin olmak, valilik yapmak, sanatçılık yapmak ayrı bir değer. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ali Çelik ve Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, sergideki eserleri gezerek tek tek inceledi.
Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu