324379001

Şehir Tiyatroları 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü kutladı

Şehir Tiyatroları 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü kutladı

Şehir Tiyatroları 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü kutladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü John Steinbeck’in kaleme aldığı ve bir dünya klasiği olan Fareler ve İnsanlar adlı oyunu sahneleyerek kutladı. SDKM Büyük Salon’da izleyiciyle buluşan oyunun biletleri günler öncesinden tükendi. Yalnızlıktan korkan insanların hikayesini anlatan oyun başlamadan önce Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Uluslararası Bildirisini okudu. Şehir Tiyatroları Oyucusu Funda İlhan da Ulusal Bildiriyi seslendirdi. Bu anlamlı güne usta oyuncu Halil Ergün de katıldı.

DÜNYA KLASİĞİ FARELER VE İNSANLAR SAHNELENDİ

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü dolu dolu kutladı. Dünya klasiği olan Fareler ve İnsanlar oyununu tiyatro severlerle buluşturan Şehir Tiyatroları, daha önce bu oyunda rol alan ve 2021 yılında yaşamını yitiren Ahmet Yaşar Özveri’yi anmayı da unutmadı. Seyircinin yoğun ilgi gösterdiği oyun Dünya Tiyatro Gününde her zaman olduğu gibi kapalı gişe oynandı. Sanatseverler oyun bitiminde, oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

OYUNUN KONUSU

Oyun yalnız insanların kasabasından geçer. Bu kasabadaki hiç kimse birbiriyle gerçek ilişki kurmaz çünkü hiçbiri kendisini oraya ait hissetmemektedir. Herkes bir yolunu bulup kasabadan ayrılmayı hayal etmemektedir. Bu nedenle kurdukları her ilişki, gerçek değil zorunluluktur. İnsanlar kısmen işlerini yürütmek, kısmen de yalnızlıklarını bastırmak için birbiriyle ilişki kurmaktadır. Çünkü hepsi yalnızlıktan korkmaktadır. Bu kasabanın yabancısı olan George ve Lennie aralarındaki gerçek dostluk sebebiyle duygu olarak da kasaba halkından farklı kalırlar.


Kocaeli,Kocaeli Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu