324379001

ŞEHİT YÜZBAŞI BURAK GENÇCELEP ANISINA İFTAR DÜZENLENDİ

ŞEHİT YÜZBAŞI BURAK GENÇCELEP ANISINA İFTAR DÜZENLENDİ

ŞEHİT YÜZBAŞI BURAK GENÇCELEP ANISINA İFTAR DÜZENLENDİ


7 Nisan 2021'de Konya'da eğitim uçuşu sırasında Türk Yıldızları'na ait uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep için şahadetinin yıl dönümünde Trabzon Büyükşehir Belediyesi iftar programı düzenledi.  
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehidin ölüm yıldönümünde ailesini ve dostlarını yalnız bırakmayarak Ortahisar ilçesi Bulak Mahallesi Orta Camii avlusunda düzenlenen yemeğe katıldı. 
İftar yemeğine Başkan Genç’in yanı sıra şehidin ailesi ,çok sayıda  şehit yakını, gazi ve davetli katıldı.
‘ŞEHİTLERİMİZİN SAYESİNDE AYAKTAYIZ’
Programda konuşma yapan Başkan Genç, " 
Şu anda Burak kardeşimizi anmak için bir aradayız. Öncelikle hepinize afiyet olsun. Cenabı Allah tuttuğumuz oruçlarımızı, yaptığımız ibadetlerimizi kabul eylesin ve şimdiden Bayramımız da mübarek olsun.
Bayrağımızın ilelebet gökyüzünde dalgalanması, minarelerimizden ezanın susmaması adına gözünü kırpmadan şehit olan baştacı şehitlerimiz. Onların sayesinde biz şu anda ayaktayız. Onların sayesinde bu topraklar ilelebet Türk yurdu ve İslam yurdu olarak kalacaktır. Biz böyle inanıyoruz. Esasında onlarla beraberiz. Bu vesileyle burada bizi yalnız bırakmayan şehit ailelerimiz, gazilerimiz, onların kıymetli anneleri bizim baştacımızdır. Biz elimizden gelen ne varsa onlara yapmakla mükellefiz. Burak’ımızın kıymetli ailesine bir kez daha Allah’tan sabır diliyorum. Bu vesileyle buradaki şehit ailelerine de yine aynı şekilde dua ediyoruz” dedi. 
‘ALLAH ZULÜM GÖRENLERİN YANINDADIR’
Başkan Genç sözlerini şöyle tamamladı, “İnşallah bizler bu hatıraları yaşatmaklada mükellefiz. Onlar bizim için şehit oldular, onların aziz hatıralarını yaşatmakla mükellefiz. Burak’ımız için bir kütüphane açmıştık, sayılarınıda artıracağız. Geleneksel hale getirip üçüncüsünü ifa ediyoruz, şehidimiz Burak’ımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bizim inancımıza göre onlar cennettedirler. Efendimizin makamından hemen sonraki makamdadırlar. Allah bütün şehitlerimizi cennetinde sevgili aileleriyle buluşturacak. Biz buna inanıyoruz. Onların şefahatine nail olacaklar. Şu anda ibadet anındayız. Şuanda bir katil İsrail devleti çolukları ve insanları katlediyor. Soykırım yapıyor. Bu iftar soframızda oradaki kardeşlerimize ve zulüm altında kim nerede olursa olsun bütün kardeşlerimize cenabı Allah’ın yardım diliyorum. "
BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR
Konuşmaların ardından Bulak Mahalle Muhtarı Hurşit Gençcelep, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Genç’e ve ekibine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ortahisar Belediye Başkanı olarak Bulak Mahallesi'ne yaptığı hizmetler ve desteklerden dolayı teşekkür etti.

Trabzon,Trabzon Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu