324379001

SPORUN MERKEZİNE DAVETLİSİNİZ

SPORUN MERKEZİNE DAVETLİSİNİZ

SPORUN MERKEZİNE DAVETLİSİNİZ

SPORUN MERKEZİNE DAVETLİSİNİZ

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ: KOCATEPE SPOR KOMPLEKSİ

         Türkiye’nin en büyük komplekslerinden biri olan Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksi, bu yıl da takımlara ev sahipliği yapacak. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek basın mensupları ile tesiste buluşarak yeni sezona hazırız mesajı verdi.

          Yeşil sahaları ve spor alanları ile göz dolduran kompleks; Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve yurt dışından gelen takımların kamp merkezi haline geldi. Her yıl 80-100 arası spor kulübünü ağırlayan tesiste bakım çalışmaları sona erdi. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’te basın mensupları ile bir araya gelerek tüm futbol takımlarını bu sene de kamp yapmak için şehrimize davet etti. Zeybek Başkan’ın bu programına Başkan Yardımcımız Murat Öner ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı eşlik etti.

KOCATEPE SPOR KOMPLEKSİ, KAMP VE LİG İÇİN HİZMET VERMEYE HAZIR

          Spor Kompleksi’nin hizmete girmesi ve mevcut termal otellerle birlikte termal- spor turizminde büyük bir atılım yapan Afyonkarahisar, birçok futbol kulübünün tercih ettiği il olmaya devam ediyor. Türkiye'nin vazgeçilmez kamp merkezi Afyonkarahisar, bu sezonda kulüplerin kamp için konakladığı şehir olacak. Sezonu başlatan kulüplerden Altay Spor ise antrenman çalışmalarına başladı. Önümüzdeki günlerde de diğer takımların kamp için rezervasyon yaptığı belirtildi. Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri tarafında tesisin bakım, çim biçme, sahaların uygunluğu gibi pek çok alanda hazırlık çalışmaları tamamlandı. Türkiye’nin en güzel ve kapsamlı olan Kocatepe Spor Kompleksimiz kamp sezonunda yine birçok spor kulübünü ağırlamayı hedefliyor. 15 bin seyirci kapasiteli stadyumda incelemelerde bulunan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; kamp için kenti seçecek tüm takımlara ev sahipliği yapabileceklerini söyledi. Tesis hakkında bilgiler veren Başkanımız, tüm takımları kamp yapmaya davet etti.

"BU SENE 80-100 TAKIMIN KAMP YAPMASINI BEKLİYORUZ"

          Spor Kompleksinde yeni sezon hazırlıklarının tamamlandığını aktaran Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek;  “Kulüplerimiz kamp için Afyon’u özelikle tercih etmelerinin nedeni gece ile gündüz arasındaki ısı farkının çok ciddi şekilde olması. Görüştüğümüz teknik direktörler, takımlarının ısı farkından dolayı diri kaldığını ve sahalarımızın çok güzel olduğunu ifade ediyorlar. Burada 13 tane çim saha, iki tane sentetik sahamız, antrenman sahamız ve 15 bin kişilik futbol sahamız var. Geçtiğimiz yıllarda 80 ile 100 arasında yerli ve yabancı takım kamp için Afyon’u tercih etti. Bu sene daha çok yabancı takımların özellikle tercih ettikleri bir il konumundayız. Fas, Tunus, Cezayir, Katar ve Suudi Arabistan takımları özellikle Afyon’u tercih ediyorlar. Yine Altay Spor takımımız şu anda kampta. Bugün de Kocaeli takımı gelecek. Yapılan görüşmeler sonucu 80 ila 100 takım Afyon'da kampa girecek. Tabii hem kamp döneminin başlaması hem de Afyon'un gastronomi şehri olması şehrimize ilgi ve alakayı bir hayli artırıyor” diye konuştu.  

                SARAYDÜZÜ KAMP ALANI BİTME AŞAMASINDA

        Çalışmaları devam eden Saraydüzü Kamp Alanı’nın futbol takımlarının yeni adresi olacağına dikkat çeken Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; “Kamp organizasyonu yapan firma sahibi arkadaşlar Afyon’u tercih eden takımlara yönelik kros alanı yapılmasını önererek, özellikle süper lig takımlarının Afyon’u tercih edeceğini ifade etmişlerdi.

          Biz de çalışmalarımız neticesi Saraydüzü Orman alanında beş yüz bin metrekarelik alanın tahsisini aldık. Çalışmalarımız bitme aşamasında. Orada koşu parkurları, basketbol sahası, halı saha, anfi tiyatro, bungalov evler, piknik alanları yer alıyor.  Bölgesel kamp alanını inşallah en kısa sürede hizmete alacağız. Tabii kampa gelen takımlarımız, oyuncularımız, teknik direktörler de orada oyuncularına hem koşu hem de kondisyon yaptırabilecek.” diye konuştu.

        Şehrimizin spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Başkanımız Mehmet Zeybek,  Afyonkarahisar’ın düşük nem oranıyla spor müsabakaları için ideal bir iklime sahip olduğunu söyledi ve  tüm takımlara “Sporun merkezine davetlisiniz” çağrısında bulundu. 

 

 


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu