324379001

TEKNOFEST Ankara’da Samsun standına büyük ilgi

TEKNOFEST Ankara’da Samsun standına büyük ilgi

Havacılık, uzay ve teknoloji tutkunlarını bir araya getiren ayakları yere basmayan festival TEKNOFEST Ankara, coşkuyla devam ediyor. Festival alanındaki Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standına büyük ilgi gösteren çocuklarla bir araya gelen AK Parti Çe

DÜNYA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Ankara Etimesgut Hava Limanı’nda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği ile gerçekleşen Dünya’nın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, ikinci gününde yoğun ilgili görüyor. Türk Yıldızları’nın uçak gösterisi yanında Dı̇key Rüzgar Tünelı̇, İklı̇m Tünelı̇, Güneş Gözlemı̇, Planetaryum, Uzay Temalı Çocuk Parkı, Sı̇mülasyon Deneyı̇m Alanları, Paydaş-Sponsor-Katılımcı Stant Aktı̇vı̇telerı̇, Kara ve Hava Araçları Sergı̇sı̇, Sıcak Hava Balonu ve Pedallı Uçuş gibi çok sayıda etkinliğe sahne olan festivalde çocuklar ve gençler, milli teknoloji hamlesi kapsamında üretilen uçaklara dokunarak yarışmaya katılan projeleri inceliyor.

BÜYÜKŞEHİR STANDINI ZİYARET ETTİ

Festivalde Samsun Büyükşehir Belediyesi standını yoğun ilgi görürken standı, festivalin 2.gününde AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ömer Urhal, Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da ziyaret etti. Stantta çocuk ve gençlerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren Karaaslan, festivalle ilgili değerlendirme yaptı.

TÜRKİYE’NİN ADRESİ ‘TEKNOFEST’

TEKNOFEST’in Türkiye’de önemli bir farkındalık oluşturarak çocukların, gençlerin ve ailelerin buluşma noktası haline geldiğini ifade eden Çiğdem Karaaslan, “Geçen sene bu coşkuyu Türkiye’nin kalbinin altığı şehrimiz Samsun’da yaşıyorduk. TEKNOFEST Karadeniz, gerçekten muhteşem geçmişti. Şimdi de Ankara’dayız. Rakamlar açıklandı mı bilmiyorum ama yine büyük coşku ve yüksek katılım var. Proje başvuru sayısının 1 milyonu bulduğu bir etkinlikten söz ediyoruz. Dolayısıyla Ankara’da müthiş bir atmosfer var. İnşallah seneye daha da nitelik ve sayısal olarak büyümüş TEKNOFEST kuşağı ile Türkiye’nin milli teknoloji hamleleri devam edecek.” diye konuştu. 

HER ŞEY HAYALLE BAŞLAR

TEKNOFEST’i bir hayalin gerçekleşme hikayesi olarak tanımlayan Karaaslan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi her şey hayal etmekle başlar. Festivalde rahmetli Özdemir Bayraktar’ın mirasını yücelterek daha da yukarılara taşıyan sayın Selçuk Bayraktar ile Haluk Bayraktar’ın, babalarının mirasını nerelere taşıdıklarını görüyoruz. Belki ilk başta hedef, ülkemizin en ücra köşesindeki çocuklara ulaşılarak hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı olmaktı. Şimdi o çocuklar teknoloji projeleri üretip, gelip yarışmalara katılıyor, uçaklara dokunuyor, diğer projeleri inceliyor. Projeleri ve üretimleri görünce yeni hayaller kuruyorlar. Bayraktar ailesinin gerçekleştirdiği hedef ve ruh buydu. Cumhurbaşkanımızın da çok büyük katkılarıyla ülkemizin 4 yanındaki milli teknoloji hamlemiz, artık sanayide ve üretimde hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüştü. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 yılında gelecek yüzyılı hayal ediyoruz. Gelecek yüzyıl, bizlere bu kapsayıcılığı, kuşatıcılığı ve vizyonu hayal ettiriyor. O yüzden burada olmaktan hakikaten çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARDAN SAMSUN STANDINA YOĞUN İLGİ

Festivalde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuna ayrı bir parantez açan Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, “Geçen yıl büyük bir başarı sağlayarak TEKNOFEST Karadeniz’e ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyemiz, buradaki etkinlik alanı içerisinde de 4 farklı noktadaki stantlar kurmuş. Çok güzel organizasyonlar ve etkinlikler gerçekleştiriyor. Misafirlerini de en iyi şekilde ağırlıyor. Zaten çocuklar ve gençlerin ilgisi de bunu gösteriyor. Festival alanına gelen tüm ziyaretçilerimizi Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standına davet ediyorum.“ ifadelerini kullandı.

 


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu