324379001

TEKNOFEST SERBEST GÖREV İHA YARIŞMALARI BAŞLADI

TEKNOFEST SERBEST GÖREV İHA YARIŞMALARI BAŞLADI

TEKNOFEST SERBEST GÖREV İHA YARIŞMALARI BAŞLADI

9 Ağustos 2022 Salı

TEKNOFEST kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, Kütahya Zafer Havalimanı'nda Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımı ile başladı.

KÜTAHYA OLARAK MUTLU VE GURURLUYUZ

Büyük Zaferin 100. Yılı nedeniyle TEKNOFEST kapsamında Kütahya Zafer Havalimanında 9-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasının açılış töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, böyle bir etkinliğin Kütahya’da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Başkan Işık, “Hepiniz bu yarışmaya hoş geldiniz. TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenecek olan Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na Kütahya olarak ev sahipliği yapmanın onuru ve mutluluğu içindeyiz. İçinde bulunduğumuz Zafer Havalimanı başta olmak üzere Kütahya her yeri ile keşfedilmeyi bekleyen, birçok misafirini gönül rahatlığı ile memnun edip geri gönderecek bir potansiyele sahip” dedi.

YARIŞMALARIN KÜTAHYA’DA YAPILMASI ÇOK ANLAMLI

Başkan Işık konuşmasının devamında “Böyle bir teknik konuda, Ulu Önder Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ parolası ile yıllar önce yönünü çizdiği bir alanda İnsansız Hava Araçları Yarışması’nın Zafer Havalimanında yapılıyor olması çok anlamlı. Çünkü bu topraklar 100 yıl önce bugünlerde atalarımız tarafından kurtarıldı. Büyük Zaferin 100. Yıl dönümünde böyle bir yarışmanın burada düzenlenmesinde katkısını esirgemeyen sayın bakanımız başta olmak üzere, bakanlık çalışanlarımıza ilgili kurumlarımıza, üniversitelerimize, emeği geçen herkese şehrim olarak teşekkür ediyorum. Dışarıdan gelen katılımcılarımızın da burada rahat bir yarışma ortamında yarışmaları için il olarak elimizden ne geliyorsa hepsini yapacağız. Kütahya merkezden buraya yarışmacıların ve vatandaşlarımızın taşınmasından burada ağırlanmasına kadar her türlü organizasyon sayın valimizin başkanlığında bir komisyon tarafından yapıldı. Katılımcıların hepsine başarılar diliyorum” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GENÇLERE EMANET EDİLDİĞİ ŞEHİRDESİNİZ”

TEKNOFEST Serbest Görev İHA yarışmalarının Kütahya için ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Kütahya, Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet edildiği şehir. Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz! Atatürk bu sözü, Büyük Zafer’den tam 2 yıl sonra bu topraklarda, kurtuluşun şehri Kütahya’da söyledi” ifadelerini kullandı.

“HER ALANDA KENDİNE YETEN BİR TÜRKİYE İÇİN ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

TEKNOFEST’in hayal eden, düşünen, üreten gençler için çok önemli bir platform olduğuna dikkat çeken Vali Çelik, “Bağımsızlık benim karakterimdir!” prensibiyle her alanda kendine yeten bir Türkiye için üretmek zorundayız. Bugün burada teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda onu üreten bir nesil görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti. Hayal ve fikir dünyanızın zenginliğiyle tasarladığınız İHA’ları görmek geleceğe dair inancımızı daha da güçlendirdi. Bizi, uzay ve havacılıkta çok başarılı yılların beklediğini şimdiden görüyor ve buna yürekten inanıyorum” diye konuştu.

TEKNOFEST Serbest Görev İHA yarışmalarının hayırlı olması temennisinde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye’ye geleceğin zaferlerini kazandıracak, dünyayı yeniden adalet ve merhametle buluşturacak gençlerle Zafer Havalimanında buluştuk. Türkiye’nin dört bir yanından 98 takımımız burada uçuşlarını gerçekleştirecek. Bu yarışmaların kaybedeni yok. Bu yarışmalara katılanlar, hayal kuranlar, araştıranlar, geliştirenler, üretenler Türkiye’nin geleceğine imza atacaklar ve hepsi bu yarışmaların kazananları olacaklar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ali Çelik, Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve beraberindeki heyet stantları ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını inceleyip bilgiler aldılar.
98 ulusal ve uluslararası takımın İHA’larının kıyasıya mücadele edeceği yarışma; Vali Ali Çelik, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA yarışmaları, 14 Ağustos Pazar günü sona erecek.
Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Görüntülenme sayısı: 51


Kütahya,Kütahya Belediyesi
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu