324379001

TOKAT BELEDİYESİ AŞURE BEREKETİNİ 10 BİN KİŞİYLE PAYLAŞTI

TOKAT BELEDİYESİ AŞURE BEREKETİNİ 10 BİN KİŞİYLE PAYLAŞTI

TOKAT BELEDİYESİ AŞURE BEREKETİNİ 10 BİN KİŞİYLE PAYLAŞTI

Muharrem ayı münasebeti ile Tokat Yeraltı Çarşısı üzerinde Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen aşure programı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

10 bin kişilik aşurenin dağıtıldığı program Cuma namazına müteakip Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“MUHARREM AYI, FAZİLETLERİ BOL BİR AY”

Programın açılı konuşmasını yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Ramazan ayından sonra en önemli mükâfatların verildiği çok önemli bir ay olan Muharrem ayındayız. Muharrem ayı içerisinde dünyanın yaratıldığı günden itibaren çok önemli olaylar gerçekleşmiş. Hz. Adem’in tövbesi muharrem ayında olmuş, Hz. Yunus’un balığın karnından kurtulduğu gün de muharrem ayı içerisinde. Bizleri mateme boğan Kerbela olayının olduğu gün de bu ay içerisinde” diyerek Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi ile ilgili duygularını paylaştı ve “bir daha böyle kerbelalar yaşamamak için bizim bunlardan ders çıkarmamız gerekir. Beraberliğimiz, kardeşliğimiz bizi biz yapan kutsal değerlerimiz. Bu duygularımızla bir olmalıyız.” dedi.

“EN ÇOK BİZİM MİLLETİMİZ SEVDİ”

Vali Numan Hatipoğlu ise Kerbela hadisesi ile ilgili duygularını paylaşarak, “Her şeyden önce zulmün karşısında mazlumun yanında yer almak bizim aziz milletimizin tüm tarihleri boyunca en önemli hasletlerinden biri olmuştur. İslam ile şereflenmeden 80 yıl öncesinde cereyan eden bu facia aziz milletimizin gönlünde asırlar boyunca hiç unutulmadan yaşamaya devam etmiş, hiç görmediği halde hem peygamberimizi hem onun soyunu hem de ashabını dünyada beklide hiçbir toplumun sevmediği kadar sevmiş, hürmet etmiş, çocuklarını ismiyle şereflendirmiştir. Ehl-i beyt sevgisini tüm Müslüman toplumlar içerisinde en fazlasıyla ve en doğru şekilde asırlardır yaşamaya devam etmişizdir. Bu bizim tarihimizin hasletimizin en can alıcı unsurlarından birisidir” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Abdullah Pamuklu katılımcılarla birlikte geçmişlerin ruhu ve ülkenin selameti için dua etti. Daha sonra il protokolü tarafından vatandaşlara belirlenen stantlarda aşure ikram edildi.


Tokat,Tokat Belediyesi
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu