324379001

TOKAT BELEDİYESİNİN YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMALARI HIZ KESMİYOR

TOKAT BELEDİYESİNİN YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMALARI HIZ KESMİYOR

TOKAT BELEDİYESİNİN YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMALARI HIZ KESMİYOR

Tokat Belediyesi yoğun yağış yaşanan günlerde kentte meydana gelebilecek su baskınlarını önlemek amacıyla yağmur suyu hattı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Son beş yılda mevsim şartlarında yaşanan değişikliklerle Mayıs ve Haziran aylarında ani bastıran sağanak yağışların ülke genelinde etkili olduğu görülmüştü.

Tokat Belediyesi bu yağışların sel baskınlarına sebep olmasını engellemek amacıyla çalışmalarını yoğunlaştırmış, son dört yılda il merkezinin yağışlardan etkilenen bölgelerinde 55 km yağmur suyu altyapısı gerçekleştirerek baskınlardan etkilenen bölgelerin sayısında azalma olmasını sağlamıştı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu il merkezinde yaklaşık 40 noktada çalışma yapılmasının gerektiğini ve bölgelerin 30’unda çalışmalarını tamamladıklarının altını çizdi. Kalan noktalarda sorunların giderilmesi çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Bu kapsamda son olarak geçtiğimiz Çarşamba günü Esentepe Delikkapı Camii bölgesinde bir çalışma başlattık. Miralay Reşit Bey Caddesi 1 ve 2’inci geçitteki baskınları önlemek için 300 metre uzunluğunda yeni bir yağmur suyu hattı çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmayı 4 adet çökertme havuzu ve 6 adet mazgalla destekliyoruz. Buradaki çalışmamızı bir hafta içinde tamamlıyoruz. Akabinde Tokat’ta herhangi bir noktada aşırı yağışlarda dahi bir su baskını yaşanmaması için kalan noktalarda da çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Eroğlu “Son yıllardaki aniden bastıran kısa süreli fakat etkili olan yağışlardan ülkemizin birçok şehrinin etkilendiğini görüyoruz. Tokat’ımızda biz bunlara hazırlık olması açısından çalışmalar yapmıştık. Tokat’ın önemli problemlerinden biri olan su baskınlarına karşı yapılacak çalışmalarda büyük oranda ilerleme kaydettik ve sıfır sorun noktasına varmak üzereyiz” diye konuştu.

Başkan Eroğlu, yerleşimin yoğun olduğu noktalarda bazı binaların yağmur suyu borularının kanalizasyon hattına doğrudan bağlanmış olduğunu ifade etti.  Bu şekilde yapılmasının yağmur suyu hattı olan noktalarda da dahil olmak üzere evlerin içinde baskına sebep olduğunu belirterek yağmur suyu borularının ucunun sokağa bırakılarak yağmur sularının doğru hat olan yağmur suyu hatlarına ulaşmasının sağlanması çağrısını yineledi.


Tokat,Tokat Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu