324379001

TOKAT’A GİDENLER GÖRDÜKLERİNE ŞAŞIRIYOR

TOKAT’A GİDENLER GÖRDÜKLERİNE ŞAŞIRIYOR

TOKAT’A GİDENLER GÖRDÜKLERİNE ŞAŞIRIYOR

Anadolu’nun saklı kalmış şehirlerinden biri olan Tokat, şehre gelen turistleri tarihi zenginliği ve mutfağıyla şaşırtıyor.

6000 yıllık geçmişe sahip olan Tokat,  Hititlerden Osmanlı’ya kadar geçen tarihi dönemler içerisinde birçok eseri içinde barındırıyor. Zengin mutfağıyla dikkat çeken şehir, tarihi dönemlerin lezzetlerini mutfak kültürü içerisinde barındırıyor.

Tarih turizmine ilgi duyanları Tokat’a davet ettiklerini dile getiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Bizler Tokat’ta doğup büyümüş insanlar olarak şehrin tarihi alanları hayatımızın geçtiği mekanlardan oluşuyor. Şehrimizde geçmiş ve gelecek bir arada yaşanıyor. Şehrimizde misafir ettiğimiz insanlarla Tokat’ın tarihi alanlarında geçirdiğimiz vakitlerde onların gözlerinde büyülenmişçesine tarihi alanları seyrettiklerini görüyoruz. Tokat şehrinin insanları olarak misafirlerimiz gibi gördüğümüz şehrimize gelen turistler kendilerini bir zaman tünelinin içindeymiş gibi hissettiklerini bizlerle paylaşıyorlar. Burası Anadolu’nun tarih turizmi bakımından saklı kalmış bir parçası Binlerce yıllık bir tarih misafirlerini bekliyor” dedi.

Tokat Mutfağının şehrin tarihi birikiminden etkilendiğini ifade eden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Mutfak kültürümüzün de aynen şehrimizin tarihi gibi otantik bir niteliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Gelen turistlerin bir daha gelmek istedikleri mutfağımızın lezzetlerini tekrar tatmak istedikleri bir şehir olarak her geçen yıl turist sayımızda artışlar yaşıyoruz. Bütün tarih tutkunlarını Tokat’ı keşfetmeye davet ediyorum” dedi.


Tokat,Tokat Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu