324379001

Türkiye Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması'na İlişkin Ortak Bildiri

Türkiye Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması

Türkiye Cumhuriyeti ve Birleşik Krallık önemli ve iki yakın ticaret ortağı konumundadır. Her iki ülke de ilişkilerini bu başarı üzerine inşa etmeye kararlı olup, bugün revize ve kapsamlı bir Serbest Ticaret Anlaşması için görüşmelerini başlatmaya yönelik niyetlerini teyit etmektedirler.

Mevcut ticaret anlaşması Aralık 2020’de imzalanmıştır. Anlaşma, ağırlıklı olarak sanayi ürünlerini kapsamakta olup, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği'nden ayrılmasının ardından ticaret akışının ve tedarik zincirlerinin korunmasını sağlamıştır. Mevcut anlaşmada bulunan gözden geçirme maddesi, Birleşik Krallık ve Türkiye'yi, ticari ilişkilerini yeniden değerlendirmeye yönlendirmiştir. Geçen yıl başlayan bu çalışma neticesinde, her iki ülke de ticari ilişkilerini genişletmenin ve derinleştirmenin değerli olacağı sonucuna varmıştır. Yetkililer, söz konusu gözden geçirme sürecini sonuçlandırmak üzere Türkiye-Birleşik Krallık Ortak Komitesi kapsamında bir araya gelmiş ve geliştirilmiş bir STA için çalışma yönünde anlaşmışlardır.

Her iki ülke de karşılıklı büyüme ve refahı arttırıcı etkiye sahip küresel ticaret kurallarına dayalı serbest ticaret ortamını desteklemenin, her zamankinden daha önemli olduğunu kabul etmektedir. Bu itibarla, hem Türkiye hem de Birleşik Krallık’ın modern ekonomilerine tam anlamıyla yakışan ve 21. yüzyıla uygun, güncel bir anlaşmaya yönelik çalışma fırsatı bulunmaktadır.


Türkiye-UK Joint Statement on Free Trade Agreement
 

The United Kingdom and the Republic of Türkiye are significant and close trading partners. Both our countries are resolved to build upon this success and are today confirming their intention to begin talks towards a revised and comprehensive Free Trade Agreement.

The current trade agreement was signed in December 2020. It predominantly covers industrial goods and has provided continuity to businesses and safeguarding of supply chains following the UK’s departure from the European Union. A review clause included in the current agreement committed the UK and Türkiye to reviewing the trade relationship. This work began last year with both partners concluding that there would be value in broadening and deepening the trade relationship. Officials have met as part of the UK-Türkiye Joint Committee to conclude this review and agreed to work towards an improved FTA.

Both countries acknowledge that it is more important than ever to support an open trading environment based on global trading rules that underpin mutual growth and prosperity. There is an opportunity to work towards a contemporary agreement that is fit for the 21st century and better suited to the modern economies of both the UK and Türkiye.  


Ankara,Ticaret Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu