324379001

TÜRKİYE VE UKRAYNA ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLARI VİDEO KONFERANS GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ…

TÜRKİYE VE UKRAYNA ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLARI VİDEO KONFERANS GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ…

TÜRKİYE VE UKRAYNA ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLARI VİDEO KONFERANS GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Oleksandr Kubrakov ile gerçekleştirdiği video konferans görüşmesinde 17 Temmuz 2023 tarihinde sona eren “Tahıl Koridoru” Anlaşmasıyla ilgili olarak Bakanlığının üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Bakan Uraloğlu, “Tahıl Koridorunun denizcilik ve ulaşım tarafını takip ediyoruz. Tahıl koridorunun devamı Dışişleri Bakanlarımızın yapacağı görüşmelere göre şekillendirmiş olacak. Ayrıca Ukrayna’nın Karadeniz kıyısındaki limanlarının ticarete açık kalmasına Bakanlığımız özel önem vermektedir. Bu sayede Karadeniz’deki ticaretin devamı sağlanmış olacaktır” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Oleksandr Kubrakov ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Uraloğlu ve Ukraynalı mevkidaşı Kubrakov görüşmesinde Rusya-Ukrayna savaşında zarar gören otoyollar ve ulaşım altyapısının yeniden inşası ele alındı. Görüşmelerde bir diğer önemli başlık da 17 Temmuz 2023 tarihinde süresi dolan Tahıl Koridoru Anlaşması oldu.

Bakan Uraloğlu, bakanlık olarak her konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Tahıl Koridorunun denizcilik ve ulaşım tarafını daha çok takip ediyoruz. Dışişleri Bakanlarımızın yapacakları görüşmelere göre  şekillenecektir.  Biz üzerimize düşeni her daim yapma noktasında olacağımızı tekrar etmek istiyorum” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, savaş süreci ve Kırım’ın ilhak edilmesiyle ilgili Türkiye tarafının durduğu noktanın açık ve net olduğunu da ifade ederek, “İki ülke arasındaki savaştan belki de en çok etkilenen ülke Türkiye’dir. Savaşın bitmesi için gayretlerimizi Cumhurbaşkanımız defaten dile getirmiştir ve en üst sevide çalışmalar yürütülmektedir. Bunu sizler de biliyorsunuz.” dedi.

 

KARADENİZ KIYISINDAKİ LİMANLARININ TİCERETE AÇIK KALMASI ÖNEMLİ

Bakan Uraloğlu, “Ukrayna’nın Karadeniz kıyısındaki limanlarının ticarete açık kalması önemli. Bu hususta hangi konumda nasıl destek vermemiz gerekiyorsa o çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Bakan Uraloğlu, önümüzdeki dönemde Ukrayna’nın altyapısının, savaş sonrasında yeniden inşasına yönelik yapılacak yatırımlara da dikkati çekerek, Türkiye olarak, Ukrayna’ya ulaştırma altyapısı yatırımları konusunda gereken desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu