324379001

Türkiye’de bir ilk, Erzincan Belediyesi Ekşisu Bögert Maden Suyu için Coğrafi İşaret Tescili Belgesi alıyor.

Türkiye’de bir ilk, Erzincan Belediyesi Ekşisu Bögert Maden Suyu için Coğrafi İşaret Tescili Belgesi alıyor.

Türkiye’de bir ilk, Erzincan Belediyesi Ekşisu Bögert Maden Suyu için Coğrafi İşaret Tescili Belgesi alıyor.

Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, Erzincan Ekşisu Bögert Maden Suyu Coğrafi İşaret Tescili Belgesi başvurusunun yapılması için KUDAKA Genel Sekreteri Sn. Oktay Güven ile sözleşme imzaladı.

Erzincan Ekşisu Bögert Maden Suyu Coğrafi İşaret Tescili Belgesi Başvurusu, KUDAKA “2023 Yılı Teknik Destek Programı 3. dönem başvuruları değerlendirme süreci Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği hükümleri uyarınca tamamlanarak, teknik destek almaya hak kazanan projeler arasında yer aldı.

Coğrafi işaretlerin kırsal kalkınmayı ve yerel üretimi desteklemek, geleneksel bilgi ve kültürel değerleri korumak, turizme katkıda bulunmak, çevreyi ve biyolojik çeşitliliği korumak, kırsal istihdam yaratmak gibi önemli işlevleri olduğundan dolayı proje kapsamında öncelikle ilimizin önemli katma değere sahip yöresel ürünlerinden Ekşisu Bögert Doğal Maden Suyunun markalaşması, üretimin ve satışının artması için Coğrafi İşaret Tescillerinin alınması, ürünün farkındalığının ve bu tabi kaynağın Erzincan’a ve Bölgemize ekonomik katkısının artırılması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda Belediyemiz atıl durumda olan Erzincan Ekşisu Bögert Doğal Maden Suyunu tekrar faaliyete almış ve ürünümüzün markalaşma çalışmalarına hız vermiştir.

2023 yılı KUDAKA Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunan “Erzincan Ekşisu Bögert Maden Suyu Coğrafi İşaret Tescili Başvurusunun Yapılması” projemiz ile ülkemizde ilk defa bir maden suyuna Coğrafi İşaret Tescili alınması hedeflenmektedir.

Dünyada ise Maden Suyu coğrafi İşaret Tescili sadece Bulgaristan’da bulunduğundan dolayı Bögert Maden Suyu için almayı hedeflediğimiz Coğrafi İşaret Tescili Dünyada 2. Olarak kayıtlara geçecektir.

Bu kapsamda, sözleşmenin Erzincan’ımıza hayırlı uğurlu olmasını dileyen, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, Erzincan Ekşisu Bögert Maden Suyu Coğrafi İşaret Tescili Belgesi başvurusunun yapılması için KUDAKA Genel Sekreteri Sn. Oktay Güven ile Belediye Başkanlığında sözleşmeyi imzaladı.


Erzincan,Erzincan Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu