324379001

Türkiye'nin Birlik ve Dayanışma Gücü Depremle Sınandı, Asrın Felaketi Asrın Dayanışmasına Dönüştü!

Türkiye

Türkiye'nin Birlik ve Dayanışma Gücü Depremle Sınandı, Asrın Felaketi Asrın Dayanışmasına Dönüştü!

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlere ilişkin mesaj yayımladı.

Bakanımız Sayın Yerlikaya, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, 6 Şubat 2023 saat 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremle sarsıldıklarını hatırlattı.
 
Depremin süresinin 65 saniye olduğunu ama bir ömür gibi sürdüğünü ifade eden Yerlikaya, "Yaşadıklarımız asrın felaketiydi. 120 bin kilometre karelik alanda 11 ilimiz, 124 ilçemiz, 6 bin 929 köy ve mahallemiz ağır yıkıma uğradı. 53 bin 537 canımızı yitirdik, 107 bin 213 vatandaşımız yaralandı. Koklamaya kıyamadığımız yavrularımızı kaybettik bu depremde; eli öpülesi analarımızı, babalarımızı. Nikah günü alan nişanlılar ayrı düştü." ifadelerini kullandı.
 
Asrın felaketini asrın dayanışmasına ve birlikteliğine dönüştürdüklerini belirten Bakanımız Sayın Yerlikaya, şunları kaydetti:
 
"Hazırladığımız 6 Şubat Belgeseli, dayanışmamızı, birlikteliğimizi, dünyanın en büyük İyileştirme Operasyonu'nun nasıl gerçekleştiğini anlatıyor. 6 Şubat'ın 1. yılında depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Her birinin mekanları cennet olsun."
 

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümünde Türkiye’ye yardım ekibi gönderen ülkeler ile uluslararası kurum ve kuruluşlara teşekkür videosu yayımladı.


Bakanımız Sayın Yerlikaya söz konusu videoda AFAD’ın depremin meydana gelmesinden 45 dakika sonra 4. Seviye Acil Durum ilan ettiği belirtti.


Bakanımız Sayın Yerlikaya, videoyu şu notla paylaştı:


“AFAD 6 Şubat'ta saat 04.17'de meydana gelen Asrın Felaketi'nden 45 dakika sonra, saat 05.02’de Türkiye Afet Müdahale Planı'ndaki en üst seviye olan ve ‘Uluslararası Acil Yardım Çağrısını’ kapsayan 4. Seviye Acil Durum ilan etti.


Dünyanın dört bir yanından dost ve kardeş ülkelerin arama kurtarma ekipleri ülkemize gelmeye başladı. Gelen her ekip, kahraman arama kurtarma ekiplerimizle birlikte omuz omuza verdi; enkaz altından bir can kurtarabilmek için canla başla çalıştı.


Kurtarılan her can, yaşanan her mucize, bir bebeğin hayata tutunma azmi, bir annenin yavrusuna kavuşma mutluluğu… Tüm bu unutulmaz anlar, sahada arama kurtarma çalışması yapan arkadaşlarımızı daha da gayretlendiriyor, bizleri de umutlandırıyordu.


Gece gündüz gözetmeden 23 gün boyunca; ‘Bir can daha kurtarabilir miyim’ diyerek fedakârca çalışan tüm arama kurtarma ekiplerimize, yardımımıza koşan uluslararası yardım kuruluşlarına, onların ekiplerine, arama kurtarma köpeği olan can dostlarımıza hepsine ama hepsine şükran borçluyuz.


İşte bu filmimiz; din, dil, ırk fark etmeksizin Asrın Felaketi'nin nasıl Asrın Dayanışmasına ve birlikteliğine dönüştüğünü gözler önüne seriyor.”

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu