324379001

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: ÇEVRE YOLU İLE BİTLİS TRAFİĞİNE RAHAT NEFES ALDIRDIK

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: ÇEVRE YOLU İLE BİTLİS TRAFİĞİNE RAHAT NEFES ALDIRDIK

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: ÇEVRE YOLU İLE BİTLİS TRAFİĞİNE RAHAT NEFES ALDIRDIK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bitlis trafiğine rahat nefes aldıracak çevre yolu ağının geliştirildiğini vurgulayarak, hizmete sunulan 9 kilometrelik kısım ile toplamda 29 milyon liralık tasarruf sağlanacağına işaret etti. Seyahat süresinin 12 dakikadan 4 dakikaya düşeceğini belirten Karaismailoğlu, transit karayolu trafiğinin şehir dışına alındığını söyledi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bitlis Çevre Yolu ve Kavşağı açılış törenine katıldı. Bitlis’in Doğu’yu, Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerine bağlayan son derece önemli bir konumda yer aldığını kaydeden Karaismailoğlu, “Bitlis’imiz, omuzlarında önemli bir sorumluluğu taşıyor. Tabii bu durum da Bitlis’in şehir içi trafiğine yansıyor. Kent merkezinde ciddi bir yoğunluk oluşturuyordu. Bitlis’e rahat bir nefes aldırabilmek için çalışmalarımıza başlamış; 11 kilometrelik çevre yolunu yapmıştık. Hızla gelişen Bitlis’in çevre yolu ağını hizmete sunduğumuz 9 kilometrelik kesim ile daha da geliştirmiş olacağız. Bitlis şehir içi trafiğini rahatlatmak için tesis ettiğimiz çevre yolu ile güneybatıda Şanlıurfa ve Diyarbakır üzerinden, doğuda ise Van ve sınır kapıları hattından gelen transit karayolu trafiğini şehir dışına aldık. Proje kapsamındaki Bitlis Giriş Kavşağı sayesinde, çevre yolumuzun hem şehir merkezi bağlantısını sağladık hem de mevcut çevre yolu ile bağladık” ifadelerini kullandı.

 

AKLIMIZDA, KALBİMİZDE ‘HALKA HİZMET HAKK’A HİZMETTİR’ İLKESİ VAR

 

Projenin; 6 kilometrelik çevre yolu, 3 kilometrelik Bitlis Giriş Kavşağı ve 156 metrelik Sarik Köprüsü ile birlikte toplamda 9 kilometre olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“2x2 şeritli, bölünmüş yol ve bitümlü sıcak kaplamalı olarak yolumuzu tamamladık. Bugün hizmete açtığımız çevre yolumuz sayesinde hattaki 12 dakikalık seyahat süresi 4 dakikaya düşecektir. Böylece bir yılda; zamandan 27,5 milyon lira, akaryakıttan 1,5 milyon lira olmak üzere toplamda 29 milyon liralık tasarruf sağlayacağız. Ayrıca, yine yıllık olarak 298 ton egzoz emisyon azalması sağlayıp, çevreye katkımızı sunmaya devam edeceğiz. Hizmet anlayışımızda; halkımızın ihtiyacı, bölgenin stratejik ve ekonomik-sosyal konumu önceliklidir. Bizim aklımızda, kalbimizde ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ ilkesi vardır. Buna göre yaşıyor, buna göre hizmet ediyoruz. Bu ilke ışığında hayata geçirdiğimiz her bir projenin, eserin tıpkı akarsular gibi bölgesine, şehrine, milletimize bereket taşıdığını görüyoruz. Bu çalışmalarımız daha inşaat aşamasından itibaren bölgenin üretim, istihdam, ekonomi, kültür, turizm ve ticaretine can suyu oluyorlar.”

 

BİTLİS’İN YOLLARI İÇİN AYRILAN KAYNAĞI 40 KAT ARTTIRDIK

 

2003 yılından bugüne gerçekleştirilen yatırımlarla, Bitlis’in bölünmüş yollarını yaklaşık 16 katına çıkardıklarını bildiren Karaismailoğlu, “Bitlis’in yolları için bizden önceki ayrılan kaynağı yaklaşık 40 kat artırarak, 294 milyon liradan 11 milyar 608 milyon liraya yükselttik. Bitlis il yolları içindeki bölünmüş yol oranını yüzde 43’lere yükselterek, Türkiye ortalamasının üzerine çıkardık. Bitlis’imizde yapımları devam eden 10 adet karayolu projesinin toplam bedeli 5 milyar 720 milyon liradır. Bu yatırımlarımızla bölgemizdeki bereketi daha da artıracağız. 20 yılda Bitlis’in kalkınması için ulaştırma ve altyapı hizmetlerimizi seferber ettik. Şehrimizi bugünlere getirdik. Bundan sonra da ‘durmak yok, yola devam’ diyoruz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde: Türkiye’nin yüzyılında bize yakışır hizmetleri, Bitlis’in hak ettiği ne varsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

YATIRIMLARLA HASRET DOLU TÜRKÜLERDEKİ YOL TARİFLERİNİ TERSİNE ÇEVİRDİK

 

“Biz Batı’ya ne yaptıysak, Doğu’ya da aynısını yapıyoruz. Hükümetimiz devlet aklıyla yaptığı planlamalarla bu ayrımı ortadan kaldırmıştır” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, ulaşım ve haberleşme yatırımlarıyla hasret dolu türkülerdeki yol tariflerini tersine çevirdiklerini söyledi. Karaismailoğlu, “Bitlis için de ne yapsak yeridir, yerindedir. Artık; ‘Bitlis’in yolları taştan geçilmez’ türkülerini değil, ‘Bitlis’in yolları bölünmüş, geçilir’ deyişlerini söyleyeceğiz: Bitlis’te yollarla ilgili ağıtlar söylenmiyor” dedi.


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu