324379001

Vergili: "OSB’den Arsa Satmak Başarı Değildir"

Vergili:

Vergili: "OSB’den Arsa Satmak Başarı Değildir"

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) 2023 yılı son meclis toplantısına katıldı.

Başkan Vergili katıldığı toplantıda yaptığı açıklamada; "Eskipazar Organize Sanayi Bölgesini söyleye söyle kurdurdum. Fakat Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde yanlış bir politika izlenmeye başlandı. Arsa satıp para kazanma yoluna gidildi. Elinde ki fazla parayı bir yere koymak isteyen kişilerde buradan büyük araziler aldı. Ama hiç kimse yatırım için bir temel kazmadı. Bunu da çok büyük bir başarıymış gibi Eskipazar Organize Sanayi Bölgesindeki yerler satıldı, alt yapı ihaleleri yapılıyor diye reklamları yapılıyor. Burada çok büyük bir yanlışlık var. Ben Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde yetkili bir kişi olsaydım, yatırım yapmak isteyen kişiye orayı bedavaya verirdim. Yatırımından sonra 3 sene sonrası için de katkı payı isterdim. Başarı o zaman olurdu. Ankara’dan birilerine arsa satmak bir başarı değildir. Burada siyasilerin büyük hatası oldu.

Ben bugüne kadar lafımı hiç esirgemedim. Yaş itibariyle bir Belediye Başkanı olarak değil, Karabük’ün bir abisi konumundayım. Bu Memleketin iki tane Milletvekili var. Bir tanesi sosyal tarafta, diğeri Bakanlıklarda çalışmış. Sanayi Bakanlığında çalışmış ve MYK’da Genel Müdürlük yapmış bir arkadaşımız. Yatırımın ne olduğunu iyi bilen ve o yörenin bir çocuğu. O yörenin bir çocuğu olarak MYK’da veya Ankara’dan bir sanayicinin yatırım yapması için hangi teşebbüste bulunmuş ve kimi getirmiş oraya?

Arsa satmak bir şey değil 300-500 TL’den Organize Sanayi olarak ticari bir kuruluş değilsin. Organize Sanayi ne demek? Müteessir bir sisteme yer sağlamak, bunların fabrika yapmalarını sağlamak. İstihdamı sağlamak için bileşenlerin toplandığı bir yer demek. Onlara orada elektrik sağlamak, yol ve su sağlamak demek. İşçi servisine kadar düşünebilecek tarifi biz onlara söyledik.

Devlet Demiryolları ile bile konuşulsa işçinin trenle servisinin dahi yapılabileceği bir bölge orası. Bu kadar mükemmel bir yer. Orada şu anda herkes arsa tüccarlığında. Ben kendilerine şunu tavsiye ediyorum. Arsa tüccarlığını bıraksınlar, bir atölye açacak adam bile varsa bedava yer versinler. Eskipazar’ın halkı aynı şu anda Karabük Organize Sanayinin akıbetini yaşıyor. Herkes yerlerini almış ve bekliyor. Arsa para yapsın diye. Ama hiç kimse bir şey yapmadan günlere biriktirmiş olacak. Onun için bunlarla ilgili iyi bir çalışma yaparsanız, bunları dile getirirseniz yatırım yapılması ile ilgili...

Şu anda da zaten siyasi bir ortam tekrardan ortaya çıkıyor. Ben aday olurum olmam. Siyasi olarak zaten çalışırım. Onda bir problem yok. Bunları da hiç çekinmeden söylerim. Çünkü bize önce yatırımcı lazım. Arsa satmak değil. Biz tüccar değiliz. Çok yanlış mantık bunlar. Bizim şu andaki en özel yapmış olduğumuz işlerden bir tanesi devrin yatırımı olarak, çöp toplama depomuz oldu ve cebimizden de bir kuruş para çıkmadan bu çöp toplama deposunu yaptık. Müteahhide verdik. İki sene sonrada üretilen elektrikten pay alacağız. Ama o tarihte elimizde toplamış olduğumuz paralardan on dört milyon TL para vardı, hiçbir şey yapmasak on dört tane araç alabilirdik. Parayı dağıtalım, dağıttıramadık, makine alalım, alamadık. Şu anda bankada on dört milyon TL’si var Çevre Birliğinin. Bunlar önemli bir stratejidir. Bunlara biraz fonksiyon katmak, zamanı iyi değerlendirmek. Bunlar önemli bir olay. Ticaret Odası da bunlarla ilgili sık sık ortaya görüş koyup, bunlarla ilgili Milletvekillerinin ve Belediyelerin çalışmasını sağlarsa da başarılı olur" dedi.


Karabük,Karabük Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu