324379001

ZEYBEK BAŞKAN, MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

ZEYBEK BAŞKAN, MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

ZEYBEK BAŞKAN, MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

ZEYBEK BAŞKAN, MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

              Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, mahalle muhtarlarının taleplerini ve isteklerini yüz yüze dinleyerek, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor. Devrane Kafede gerçekleştirilen muhtarlar toplantısında, mahallelerde sürdürülen belediye hizmetleri ele alındı.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Belediye hizmetlerinin daha verimli ve daha etkin hale gelmesi için istişare ve değerlendirme toplantıları yapmayı sürdürüyor. Zeybek Başkan, halka en nitelikli hizmeti sağlamada etkin rol oynayan 58 mahalle muhtarı ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcılarımız Süleyman Karakuş, Benol Kaplan, Barış Dal ve Belediyemiz Birim Müdürleri katıldı. Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ve muhtarların sorun ve talepleri değerlendirildi, belediyemizin yapmış olduğu yatırımlar ve çalışmalar ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Muhtarların görüş ve önerileri alınarak, yeni çalışmaların istişaresi de yapıldı. Toplantıda muhtarların sorunlarını dinleyen Başkanımız Mehmet Zeybek, iletilen taleplerin en kısa sürede giderileceğini söyledi. Sık sık yapılan istişare toplantıları ile Başkanımız Mehmet Zeybek tarafından talimatı verilen çalışmaların daha nitelikli hale gelmesi sağlanıyor. Muhtarlar ise düzenli şekilde toplantı yaparak talep ve istekleri alan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.

2024 YEREL SEÇİMLERİNDE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY ADAYIM

Başkanımız Mehmet Zeybek burada yaptığı konuşmada 2019 yılı yerel seçimlerinde teveccüh gösteren hemşehrilerine teşekkür ederek 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu duyurdu. Konuya ilişkin açıklamasında; Zeybek Başkan şunları söyledi: 

“Önümüzde 2024 Mart ayında yerel seçimler var. Bizleri de sizleri de yakından ilgilendiren bir seçim. Muhtarlar Dernek Başkanımız “aday mısınız?” diye sordu. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi tensip buyurdu, Cenab-ı Hak nasip etti, halkımız teveccüh gösterdi, kazandık ve 4 buçuk yılı hep birlikte geride bıraktık. Yeni dönem de aday adayıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız tensip buyurur, Genel Merkezimiz uygun görürse biz aday adayıyız. İlimizi seviyoruz, yapılacak çok daha güzel şeyler var.

“TANITIM ÇALIŞMALARIMIZ VE ULUSLARARASI FESTİVALLER İLE AFYON’U TANINIR HALE GETİRDİK”

Afyon’u yol güzergâhında olan, kenardaki bir şehir olarak biliyorlardı. Afyon’u çok tanıyan yoktu. Biz her gittiğimiz yerde Afyon’u tanıtıyor ve anlatıyoruz. Son yıllarda yapmış olduğumuz tanıtımlar, sokak sağlıklaştırma, uluslararası organizasyonlara ve festivallere ev sahipliği yaptıktan sonra Afyonkarahisar tanınan bir şehir haline geldi. Komşu ilden bir gazeteci yazıyor köşe yazısında. Belediye Başkanına hitaben diyor ki; “1996 yılında göreve geldiğinde teleferik sözün vardı. 96’dan bu yana verdiğin sözleri yerine getirmedin. Geliri bizim gelirimizin 10/1’i olan komşumuz Afyonkarahisar 2022’de teleferik ihalesi yaptı. 2023 Mayıs’ta temel attı. Adam alt geçit, üst geçit yapıyor, sen ne yaptın. Turistlerin otellerde konaklama süresi 2 buçuk güne çıktı” diyor. Muhtarlarımız biliyor gelen ziyaretçi akınını. Biz Afyonkarahisar için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.

SÖZ VERİLEN 37 PROJEDEN 33’Ü TAMAMLANDI

Teleferik inşaatımız da hızla devam ediyor. Temel kazılar bitmek üzere. Müteahhit ile görüştüğümde Eylül’de mutlaka bitirileceğini ifade ettiler. Alt istasyondaki inşaat hızla devam ediyor. Muhtarlarımız gezip görebilirler. İş başına geçtiğimizde göreve geldiğimizde 37 proje sözü vermiştik. Bu vaatlerin 33’ünü gerçekleştirdik. Söz vermediğimiz vaat etmediğimiz ekstra 40 projeyi de hayata geçirdik. Millet Kütüphanesi vaat etmemiştik ama yaptık, açılışını gerçekleştireceğiz. Sahipata Spor Salonu, Saraydüzü Kam Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzu gibi buna benzer yatırımı hayata geçirdik, açılışlarını gerçekleştireceğiz. 2019 yılında Göreve geldiğimizde ekonomik kriz vardı, 2020-2021’de pandemiden dolayı gelirlerimiz düştü. 2023’de büyük bir deprem felaketi elimizi ayağımızı bağladı. Akılcı yatırımlar yaparak, tasarruf tedbirleri uygulayarak, gelen gelirimizden daha fazla yatırım gerçekleştirdik. Afyonumuzda yapılması gereken daha güzel şeyler var. Nasip olursa Allah takdir ederse önümüzdeki dönem aday adayıyız. Üst yapı çalışmalarımız devam ediyor. Uydukent Bölgesinde 7/24 arkadaşlarımız çalışıyor. Çok şükür şiddetli yağışlarda mahallerden şikâyet gelmedi. Tasarruf tedbirlerine mümkün mertebe uymak zorundayız. 1 ton asfaltın maliyeti 2 bin TL. Har vurup harman savuracak değiliz. Yağmurlardan dolayı çalışmalar aksamıştı ama hızlı bir giriş yaptık havaların ısınması ile birlikte. Ekiplerimiz sizlerin, halkımızın emrinde. 58 muhtarımızın hepsi de birbirinden değerli. Ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

 

 


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu