324379001

Zigana Dağı’nda JAK Timlerinden Üniversite Öğrencilerine Çığda Arama Eğitimi

Zigana Dağı’nda JAK Timlerinden Üniversite Öğrencilerine Çığda Arama Eğitimi

Zigana Dağı’nda JAK Timlerinden Üniversite Öğrencilerine Çığda Arama Eğitimi

Zigana Dağı ve Kayak merkezinde Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı ve Ankara’dan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri tarafından üniversite öğrencilerine çığda arama ve kurtarma eğitimi verildi.

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birimler ve Ankara’dan gelen JAK ekipleri tarafından Zigana Dağı ve Kayak merkezinde Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) çığda arama ve kurtarma eğitimi verildi. JAK ekipleri AYAY öğrencilerine çığ afeti durumunda arama ve kurtarmada kullanmaları gereken teknikleri uygulamalı olarak gösterirken, sığınak kurma ile ilgili de bilgiler verdi. Arama ve kurtarma eğitimlerinin ardından öğrenciler Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin operasyonlarda kullandıkları teçhizatları inceleyerek bilgiler aldı.
“Öğrencilerimize uygulamalı olarak eğitim veriyoruz”

Uygulamalı eğitimlerin önemini vurgulayan Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) Dr. Öğr. Üyesi Sevil Cengiz, “Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü acil durumlarda ve afet durumlarda yönetimi sağlamakla görevli bir bölüm biz de öğrencilerimize uygulamalı olarak gerekli birimlerde eğitim veriyoruz afet durumlarında planlama yapabilsinler diye. Biz bugün burada jandarma ekiplerinden çığda arama kurtarma ve sığınak kurma eğitimi aldık” dedi.
“Jandarma ekipleri tecrübelerini bize aktardılar”

Jandarma ekiplerinden aldıkları eğitimden çok memnun kaldığını dile getiren Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Ercan Deniz, “Burada çığ anında neler yapmamız gerektiği hakkında jandarma ekiplerimiz bilgiler verdi. Jandarma ekiplerimiz kendi tecrübelerini bize aktardılar bizim için çok iyi olduğunu düşünüyorum. Olayları, afetleri birebir yaşayan insanlarla tanıştık” diye konuştu.
 

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu