324379001

ADALET BAKANI BOZDAĞ KÜTAHYA’DA ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU

ADALET BAKANI BOZDAĞ KÜTAHYA’DA ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU

ADALET BAKANI BOZDAĞ KÜTAHYA’DA ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Kütahya’da Nesrin Güral Anaokulu’nun temel atma törenine katıldı, valilik ve belediyeyi ziyaret etti.

Kütahya Adalet Sarayı’nın temel atma törenine katılmak için kente gelen Bakan Bozdağ, temasları kapsamında valiliği ziyaret etti. Vali Ali Çelik’ten şehirdeki çalışmalar hakkında bilgi alan Bozdağ, şeref defterini imzaladı.

TÜRKİYE'MİZİN HER İLİNİ BİLİMSEL REKABETE KATTIK

Kütahya'da Nesrin Güral Anaokulu'nun temelini atan Adalet Bakanı Bozdağ, bilgi ve eğitim konusunda yapılan her yatırımın Türkiye'nin gücüne güç katacağını söyledi.

Türkiye'nin tüm illerinin bilim yuvası olması için 81 ilde üniversitelerin kurulduğunu aktaran Bozdağ, "Türkiye'mizin her ilini bilimsel rekabete kattık. Türkiye'de büyük bir statüko, Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere üniversiteyi hapseden, bunun dışındaki yerlere üniversitelerin yayılmasına engel olan bir yapı vardı. Türkiye'de kardiyolog sayısı çok azdı, ciddi hastalıklara bakan uzman sayısı iki elin parmaklarını geçmiyordu. Neden? Yeteri kadar fakülte açılmasına, eleman yetiştirilmesine izin vermeyen bir statüko vardı. Bunu kaldırdık. Türkiye'nin bütün illerini bilimsel rekabetin içerisine soktuk. 81 ilimizin üniversiteleri bugün dünyayla yarışan bir rekabetin içerisinde." dedi.

Bozdağ, Güral Porselen ve Seramik Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral ve eşi Nesrin Güral ile okulun temelini attı.

YARGI HİZMETLERİNİN HIZLANDIRILMASI İÇİN BÜYÜK ADIMLAR ATTIK

Bozdağ, AK Parti Kütahya İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada da yargının hızlandırılması, adalete güvenin ve yargı hizmetlerinden memnuniyetin artırılmasına yönelik çok sayıda adım attıklarını söyledi. "Bizim işimiz milletimize eser üreterek hizmet etmektir." diyen Bozdağ, 20 yıldır bunu gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türkiye'nin 20 yıldır değiştirilemeyen iktidarının bulunduğunu ifade eden Bozdağ, başarılarının altında Türk milletinin desteğinin yer aldığını kaydetti.

Bakan Bozdağ, temasları kapsamında ayrıca Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ı da ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.


Ankara,Adalet Bakanlığı
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ