Alanya'da Yoğun Yağış Sonrası Onarım ve Önleyici Tedbirler Sürüyor

Alanya

Alanya Belediyesi, etkili olan yoğun yağışların ardından hasar tespit ve onarım çalışmalarını yürütürken, yeni yağışlara karşı dere temizliği gibi önleyici tedbirleri de artırıyor.

Alanya’da etkili olan yoğun yağışlar sonrasında belediye ekipleri, hasar gören bölgelerdeki onarım çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler aynı zamanda önümüzdeki günlerde beklenen yeni yağışlara karşı önleyici tedbirler alıyor. Şehir merkezi ve kırsal mahallelerde mazgal ve büz temizlikleri yapılırken, bozulan yollarda bakım ve onarım çalışmaları ile ulaşım konforu sağlanıyor. Oba, Dim ve Hacet derelerinde ise önleyici çalışmalara ağırlık veriliyor. Ekipler, vatandaşlardan gelen talep ve ihbarlara anında müdahale ediyor.


Başkan Özçelik'ten Personeline Teşekkür ve Kalıcı Çözüm Vurgusu

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesini ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak ve Fen İşleri Müdürü Atahan Uyar da hazır bulundu. Çavuş ve şeflerle bir araya gelen Başkan Özçelik, zorlu süreçte özveriyle çalışan tüm personele teşekkür etti. Başkan Özçelik, "Sıkıntılı günler geçirdik. Can kaybımız olmadı. Şimdi sonrasına odaklanmamız gerekiyor; çünkü esas iş şimdi başlıyor. Özellikle kırsal bölgelerde yollarda ciddi sıkıntılar oluştu. Bir ucundan başlayıp tamamını eskisinden daha iyi hale getirmek için gayret edeceğiz. Zeminde yapılan işlerin kaliteli olması şart. Gerekirse üç gün sonra yapalım ama sağlam ve kalıcı yapalım" ifadelerini kullandı.

Yeni Yağışlara Karşı Dere Temizlik Çalışmaları Hızlandırıldı

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, önümüzdeki günlerde yeniden yağış beklendiğini belirterek dere yataklarındaki çalışmaların yoğunlaştırıldığını açıkladı. Başkan Özçelik, "Yine aynı şiddette bir yağış olursa Hacet bölgesinde taşkın riski oluşabilir. Bununla ilgili ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Vatandaşlarımızı da düzenli olarak bilgilendireceğiz. 2026’nın ilk 40 gününde yağan yağmur miktarı, 2025 yılının tamamında yağan yağmurdan daha fazla. Biz bu durumu öngörerek Hacet ve Oba’daki dereleri önceden temizlemiştik. Hacet Deresi’ni iki kez temizledik, şimdi üçüncü kez çalışmalara başladık. Tüm personelimize gönülden teşekkür ediyor, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.


Antalya,Alanya Belediyesi

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

“Ford’lar İyilik İçin Doluyor” Projesi Başladı

350 bin TL’ye herkes Antalya’da tapu sahibi oluyor

Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!