324379001

Antalya'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

Antalya

Antalya'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

Antalya'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 98. Yılı coşkuyla kutlandı. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda geleneksel yüzme, çıpa çıkarma yarışları ile fly board gösterileri gerçekleştirildi. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, protokol üyelerini Büyükşehir Belediyesi Elektronik Gemi Denetim Merkezi’nde ağırlayarak, merkezin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yılı kutlamaları kapsamında Kaleiçi Yat Limanı’nda düzenlenen törene, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Antalya Vali Yardımcıları Mustafa Hulusi Arat, Suat Seyitoğlu, Yalçın Sezgin, Erol Tanrıkulu,  Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, Antalya Bölge Liman Başkanı Muhammet Alper Keçeli, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin ve vatandaşlar katıldı.

1 TEMMUZ VATAN KURTARMANIN GÜNÜ

Vali Hulusi Şahin törende yaptığı konuşmada, ‘Bu mavi sular tarihimizde çok önemli. Bugün sadece denizlerin önemini anlatan bir gün değil, bu vatan kurtarmanın bayramıdır. Bu denizler bugün bizimse 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda kutladığımız değerler sayesindedir. Milli Mücadele İstiklal Harbi sayesindedir. İstiklal Harbi'nin o kahraman nesli ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Hepsini rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum. 1 Temmuz, Milli Mücadele destanıdır. Bunu çocuklarımıza gelecek nesillerimize çok iyi anlatalım" dedi.

EGEMENLİK VE BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Lokman Atasoy da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutlayarak, ‘Türk denizciliğinin egemenliğinin ve bağımsızlığının sembolü olan önemli bir günü kutluyoruz. Mavi vatanın korunması yönünde çaba gösteren bütün güvenlik güçlerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak hem denizlerin korunması hem de deniz kenti Antalya’nın bu yönde gelişmesi için çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz’ diye konuştu.

FLYBOARD GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı heyecanlı yarışmalara Antalyalılar ve turistler yoğun ilgi gösterdi. Yüzme, denize atılan çıpayı çıkarma yarışlarında yarışmacılar kıran kırana mücadele etti. 500 metre yüzme yarışında Mevlüt Efe Güler birinci, Atakan Ercan ikinci, Berk Boz üçüncü oldu. Bayrağı yağlı direkten alma yarışması ve çıpa çıkartma yarışını ise Muhammet Resul Akkuş kazandı. Etkinlikler kapsamında yapılan flyboard gösterisi heyecanla izlendi. Su yüzeyinde gerçekleşen akrobatik hareketler izleyenleri büyüledi.

GEMİ DENETİM MERKEZİNE ZİYARET

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Antalya Vali Yardımcı Suat Seyitoğlu, Antalya Bölge Liman Başkanı Muhammet Alper Çetin ve Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ı Antalya Büyükşehir Belediyesi Elektronik Gemi Denetim Merkezi'nde ağırladı. Başkan Böcek, Antalya'da deniz araçları kaynaklı kirliliğin 7/24 denetlenmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Elektronik Gemi Denetleme Sistemi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu