324379001

Antalya’yı Metro ile tanıştıracak 4. Aşama Raylı Sistem ihaleye çıkıyor

Antalya’yı Metro ile tanıştıracak 4. Aşama Raylı Sistem ihaleye çıkıyor

Antalya’yı Metro ile tanıştıracak 4. Aşama Raylı Sistem ihaleye çıkıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan ve Antalya’yı ilk kez metro ile tanıştıracak olan 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı ilk etabı ihaleye çıkıyor. 5.5 kilometrelik bölümü yerin 30 metre altından geçecek olan 18 kilometrelik 4. Aşama Raylı Sistem Hattı’nın ilk etabı, 30 Nisan Salı Günü (Yarın) Antalya Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu’nda E-İhale olarak ihaleye çıkacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya trafiğinde büyük bir rahatlatma yaratacak metro projesini hayata geçiriyor. Başkan Muhittin Böcek’in en önemli seçim vaadi olan ve Antalya’nın ilk kez metro ile tanışacağı 4. Aşama Raylı Sistem Hattı ihale aşamasına geldi. 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı ilk etabının ihalesi, 30 Nisan Salı Günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek.

ANTALYA METRO İLE TANIŞACAK

Antalya’da daha konforlu ve hızlı toplu taşıma hizmeti sunacak yeni raylı sistem hattı ile Antalya trafiğinde önemli bir rahatlama olacak. 4. Aşama Raylı Sistem Hattı’nın ilk etabı, Konyaaltı ilçesinde Akdeniz Bulvarı’ndan (Serbest bölge) başlayacak. Akdeniz Bulvarı üzerinden Atatürk Bulvarı’nı takip edecek 4. Aşama Raylı Sistem Hattı, Antalyaspor Kavşağı’ndan sonra yerin 30 metre altına girecek. Yer altından önce Meltem’e dönerek, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ve Defterdarlık önüne ulaşacak. Yine yer altından Güllük-100. Yıl’ı keserek Muratpaşa Cami’ne uzanan hat, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden geçtikten sonra Kızılırmak Caddesi üzerinde yerin üstüne çıkarak Kepez Belediyesi önünden Sakarya Bulvarı Kavşağı’nda 3. Aşama Raylı Sistem Hattı’na bağlanacak. 4. Aşama Raylı Sistem Hattı projesiyle Antalya ilk kez metro ile tanışacak.

6 BATTI ÇIKTI, 16 DURAK VE 14 ADET ÜST GEÇİT YAPILACAK

Antalya 4. Aşama Raylı Sistem Hattı ilk etabı ihalesi ile yaklaşık 14,3 km ana hat ve 825 m uzunlukta 3. aşama bağlantı hattı yapımı ve 17 adet tramvay aracının temini yapılacak. Proje kapsamında 6 battı çıktı kavşak, 11 hemzemin ve 5 yeraltı durağı olmak üzere 16 durak, 14 yaya üstgeçidi yer alacak. Projede Antalyaspor ile Falez Kavşağı arasındaki yaklaşık 1 kilometrelik taşıt yolu yer altına alınacak. Bu kesim, uygulanacak 100. Yıl Yaşam Alanı projesiyle, kültür ve sanat merkezine dönüştürülecek.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu