Bakan Işıkhan, İstanbul’da Ziyaretlerde Bulundu

Bakan Işıkhan, İstanbul’da Ziyaretlerde Bulundu

Bakan Işıkhan, İstanbul’da Ziyaretlerde Bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak ve programlara katılmak üzere İstanbul’a gitti.

İstanbul’daki programları kapsamında Arnavutköy Sanayici ve İş İnsanları ile Toplantı yapan Bakan Işıkhan, buradaki konuşmasında, mevcut şartlar altında, el ele vererek büyük işler başardıklarını belirterek, “Vatanımızı, Türkiye’mizi bugünlerine ulaştırdık hamdolsun. Biliyorsunuz açıklanan son verilere göre yıllık bazda enflasyon rakamları gerilemiş durumda. İstihdam ve işgücü verilerimizde de olumlu bir seyir söz konusu. İstihdamda, rekor üstüne rekor kırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik atılan adımlar neticesinde istihdam sayısının son verilere göre 32 milyon 712 bin kişi ile tarihi zirvesini yenilediğini aktaran Işıkhan, “İşsizlik oranımız da son 15 aydır tekli hanelerde. İŞKUR aracılığıyla işe yerleşen vatandaşlarımızın sayısı bu yıl 1 milyonu geçti” dedi.

Aday Havuz Sistemi

Bakan Işıkhan, son bir yılda yapılan çalışmalara ilişkin ise şu bilgileri paylaştı:

“Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların İstihdam Teşvikini uzattık. Asgari ücret desteğini 500 TL’den 700 TL’ye çıkarttık. Sizlerden gelen dönüşler doğrultusunda aktif işgücü programlarımızı sürekli yenileyerek piyasanın ihtiyaç duyduğu niteliklere dönüştürdük. Nitelikli işgücünü yetiştirme adına önemli iş birlikleri gerçekleştirdik. Kısa çalışma uygulamamızın etkinliğini artırdık. Geçtiğimiz hafta TOBB ile yaptığımız protokol töreninde duyurduğumuz ‘Aday Havuz Sistemimiz’ ile artık işverenlerimiz İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlara doğrudan ulaşabilecek. Bu yöntemle; İşverenlerimizin eleman ihtiyaçlarını en kısa zamanda gidermelerini sağlayacağız.”

Türkiye Yüzyılı’nın parolası olarak görülen yatırım-istihdam-üretim-ihracat vizyonu doğrultusunda uygulanan ekonomi politikası ile enflasyonu tek haneli rakamlara çekene kadar çalışmaya devam edeceklerine vurgu yapan Işıkhan, “Hedefimiz işçi, işveren, yatırımcı, üretimci, emekli, çalışan fark etmeksizin herkesin kazandığı tam bağımsız bir kalkınma sürecidir. Hedefimiz milletiyle büyüyen bir Türkiye’dir” diye konuştu.

Işıkhan, İstanbul’daki programları kapsamında Yıldız Kalıp Sanayi ve Yiğitalp Kuru Temizleme Fabrikası’nı da ziyaret etti.

Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nu da ziyaret eden Bakan Işıkhan, ilçe için yapılacak çalışmalarda başarılar diledi.

Ardından ‘Trabzon Hemşehri Buluşmaları’ programına katılan Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada ise “Bugün, Güneydoğu Anadolu’nun bağrından kopup gelen bir kardeşiniz olarak,  hem Trabzonlu hem de İstanbullu kardeşlerimle bir aradayım. Bizi biz yapan da işte bu tablodur. Bu ortamın teminatı, hiç kuşkusuz, Türkiye’nin her bir il ve ilçesinde 23 yıldır,  yılmadan yorulmadan, büyük bir coşkuyla ve memleket sevdasıyla aziz milletimize sunma gayretinde olan AK Parti’dir” ifadesini kullandı.

Işıkhan, Arnavutköy’ün yol ve çevre düzenlemelerinden sağlık hizmetlerine, eğitimden istihdama kadar toplumsal hayata katkı sağlayan pek çok hizmetin bir arada görüldüğü ender ilçelerden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Kurumumuz İŞKUR iş birliğinde kurduğu İstihdam Merkezi ABİM ile istihdam seferberliğimize sağladığı katkı da takdire şayan… Özellikle engelli kardeşlerimizin istihdamına verdiği önem dolayısıyla ayrıca tebrik ediyorum. Ülkemizin ve şehrimizin kalkınması, ilerlemesi için tüm imkanlarımızı ortaya koyarak birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendirerek, çalışma hayatı hizmetlerimizi,  istihdam teşvik politikalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Şehirlerimizi, ilçelerimizi hak ettiği noktaya hep birlikte taşıyacağız.”

Daha sonra Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen “Türkiye Buluşmaları”nın kapanış programına katıldı.

 

 


Ankara,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu