Bakan Işıkhan, Türkiye- Romanya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Çalışma Grubu 1. Toplantısı’na Katıldı

Bakan Işıkhan, Türkiye- Romanya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Çalışma Grubu 1. Toplantısı’na Katıldı

Bakan Işıkhan, Türkiye- Romanya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Çalışma Grubu 1. Toplantısı’na Katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Romanya Çalışma ve Sosyal Dayanışma Bakanlığı arasındaki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Çalışma Grubu’nun 1. Toplantısı’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Romanya’ya gitti.

Toplantıda konuşma yapan Bakan Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Rumen muhataplarla yakın ilişkilerin geliştirilmesine verdiği öneme dikkati çekerek, “Ülkelerimiz arasında giderek artan ilişkilerimize paralel şekilde istihdamın ve sosyal güvenlik mekanizmalarımızın güçlenmesi ortak hedefimiz. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin daha da ileriye taşınması için Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlıklarımız arasındaki ilişkilerin son yıllarda ivme kazanması bunun en somut örneğidir. Her iki ülke vatandaşlarının ve çalışanlarının sosyal güvenlik haklarının mütekabiliyet esasları çerçevesinde güvence altına alınmasını sağlayan Sosyal Güvenlik Anlaşması 2003 yılından bu yana yürürlüktedir. İki ülke vatandaşlarının sosyal haklarını geliştirme yönünde önemli bir adım olan bu Anlaşma kapsamında aynı yıl bir İdari Anlaşma imzaladık” ifadelerini kullandı.

Söz konusu anlaşmanın zaman içerisinde uygulanmasında karşılaşılan sorunların giderilmesi amacıyla tadiline ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Işıkhan, “Bu doğrultuda Anlaşmayı revize ederek, geçtiğimiz Mayıs ayında Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye-Romanya Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 1. Toplantısı sırasında imzaladık. Bu Anlaşmanın vatandaşlarımız ve ülkelerimiz için yüksek fayda sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Anlaşmasının yanı sıra iki ülke Bakanlıkları arasında sosyal güvenlik ve iş piyasası alanında işbirliğini öngören, 1999 yılında imzalanan Protokol’ü hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Bu Protokol ile karşılıklı bilgi değişimi ve iki ülke vatandaşlarının sosyal haklarını geliştirecek adımların ilk tohumu atılmıştır. Söz konusu Protokole daha fazla işlerlik kazandırılmasına yönelik olarak yapılabilecek faaliyetler hususunda kıymetli mevkidaşım ile Mayıs ayında yaptığımız görüşmede, Bakanlıklarımız arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Çalışma Grubu’nun oluşturulması ve ilk toplantının da en kısa sürede gerçekleştirilmesine yönelik karar aldık. Bu vesileyle, bu kadar kısa bir sürede sürecin tamamlanmasına yönelik gayretli çalışmaları nedeniyle başta Sayın Bakan ve ekibine olmak üzere,  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

“Sıkı İşbirliği Faaliyetlerimizi Sonuç Odaklı Somut İşbirliği Temelinde Sürdürmek Hedefimizdir”

Ortak Çalışma Grubu toplantılarının, iki ülke arasında çalışma ve sosyal güvenlik konularında yaşanan sorunların çözümü ve bu alanda Bakanlıklar arasındaki işbirliklerinin güçlendirilmesi için oldukça etkin bir mekanizma olduğuna vurgu yapan Işıkhan, “Bu kapsamda, işgücü piyasası politikaları, iş teftiş faaliyetleri, iş sağlığı ve güvenliği ile sosyal güvenlik gibi konularda uzman değişimi ve çevrim içi toplantılar gerçekleştireceğiz.  Her alanda olduğu gibi çalışma, istihdam ve sosyal güvenlik alanlarında da tecrübe ve birikimlerimizin paylaşılmasını çok değerli buluyorum. Sıkı işbirliği faaliyetlerimizi sonuç odaklı somut işbirliği temelinde sürdürmek  hedefimizdir” diye konuştu.

“Protokol ve Eylem Planının Uygulanmasını Sıkı Bir Şekilde Takip Edeceğiz”

Bakan Işıkhan, Protokol kapsamında hazırlanan 2 yıllık Eylem Planının somut çalışmaları içermesinin iki ülke arasındaki işbirliğin derinleşmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Protokol’ün ve Eylem Planı’nın uygulanmasını sıkı bir şekilde takip edeceklerine vurgu yapan Işıkhan, görev alanlarına giren her konuda Romanya ile bilgi ve tecrübeleri paylaşmaktan, iki ülkenin vatandaşlarına en yüksek fayda sağlayacak faaliyetleri değerlendirmekten memnuniyet duyacağını da dile getirdi.

Toplantının ardından Bakan Işıkhan ve Romanya Çalışma ve Sosyal Dayanışma Bakanı Simona Bucura Oprescu “Türkiye-Romanya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Çalışma Grubu Birinci Toplantısına ilişkin Protokolü” imzaladılar.

Protokolün ardından düzenlenen basın açıklamasında Bakan Işıkhan, “Protokol kapsamında hazırlanan 2024-2025 dönemine ilişkin Eylem Planının somut           çalışmalar       içerecek olmasının işbirliğimizin            derinleşmesine           katkı sağlayacağına eminim. Bu süreçleri sorunsuz bir şekilde yürüttüğümüz muhataplarımıza ve teknik  ekiplerimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” ifadesini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın Romanya’ya düzenlediği ziyarette AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Adıyaman Vekili Resul Kurt, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Samet Güneş, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün de hazır bulundu.

 

 


Ankara,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu