Bakan Işıkhan, Van’da Türkiye Buluşmaları Programına Katıldı

Bakan Işıkhan, Van’da Türkiye Buluşmaları Programına Katıldı

Bakan Işıkhan, Van’da Türkiye Buluşmaları Programına Katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Van’a gitti.

Bakan Işıkhan, Van’daki temasları kapsamında ilk olarak Van Valiliği’ni ziyaret etti. Kentteki yatırım ve hizmetler ilgili Vali Ozan Balcı'dan bilgi alan Işıkhan, ardından AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programına katıldı.

Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, 81 ilde başlatılan Türkiye Buluşmaları ile yediden yetmişe tüm vatandaşlarla bir araya gelmeyi planladıklarını kaydederek, “Yapacağımız istişarelerin ülkemiz ve milletimiz için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Van, bir medeniyetler havzası olması sebebiyle, kadim kültürü, tarihi, coğrafyası ve doğasıyla hem bölgemizin hem de ülkemizin yükselen bir değeri haline gelmiştir. Devletimiz, bugüne kadar yapılan 167 Milyar lirayı aşan yatırımla Anadolu’nun sınır kapısı konumunda olan şehrimizin değerine değer katmıştır. Sadece Van’a yönelik çalışma hayatı yatırımlarımız dahi 4 Milyar lirayı aşmış durumda…” ifadelerini kullandı.

Van’da 2011 yılında yaşanan büyük deprem felaketiyle hem büyük can kayıplarının hem de maddi kayıpların yaşandığını hatırlatan Işıkhan, şöyle devam etti:

“Hükümet olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek çok kısa bir zamanda şehri adeta yeniden inşa ettik, ayağa kaldırdık. Aynı şekilde bu güzel şehri terör belasından temizleyen yine AK Parti oldu! Tehditle, şiddetle, yapılan her eseri yakıp, yıkıp, yok ederek şehirlerimizi yaşanmaz hale getirenlere rağmen Van’ın içindeki cevherden hiçbir zaman umut kesmedik. Terörle destekçiliğiyle, sosyal medya ve algı belediyeciliğiyle günü kurtarmaya çalışanlar karşısında, biz devlet olarak bu şehri; kan dökmeyi, kaosu ve halk düşmanlığını kendine siyasi ilke edinmiş terör odaklarının merhametine terk etmeyeceğiz. Peki bunu nasıl yapacağız? AK Parti’nin büyük şehirlerden en ücra beldelere, köylere varıncaya kadar, ülkemizin her bir köşesine hizmet ulaştırma azmiyle; kimliği, görüşü ne olursa olsun ülkemizin her bir ferdini baş tacı yapan millet sevdamızla yapacağız. 23 yıldır vatan millet sevdamıza liderlik eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla dile getirdiği o güzel ifadeyle; ‘aşkla çalışan yorulmaz’  diyeceğiz ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

Bakan Işıkhan, AK Parti’nin hiçbir zaman seçimden seçime sahaya çıkan bir parti olmadığına vurgu yaparak, “Partimiz kurulduğu günden bu yana sokaklardadır, halkımızın içindedir. AK Parti değişimi, sokaklardan sahalardan başlatmış bir partidir. AK Parti milletimizle her an istişare içerisinde olan, alacağı her hayati kararda,  atacağı her mühim adımda doğrudan halka danışan bir yönetim anlayışını benimsemiş bir partidir. 23 yıldır bu anlayışla yol yürümüş, bu anlayışla hareket etmiştir” diye konuştu.

“Belediye İşçilerinin Ekmeğiyle Oynamayın”

AK Parti’nin aynı zamanda, 81 il; 922 ilçenin tamamında; yaşlısıyla, genciyle,  çalışanıyla, işvereniyle, esnafıyla, çiftçisiyle yediden yetmişe her bir vatandaşıyla sürekli temas halinde olan Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkati çeken Işıkhan, şunları aktardı:

“Aziz milletimizin bizlere verdiği bu sorumluluğu, tarihin bizlere emanet ettiği bu bayrağı, partimize ve kadim devlet geleneğimize yakışır şekilde yerine getirmeye,  dalgalandırmaya devam edeceğiz. Milletimiz bizi bu göreve layık gördüğü sürece de büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimizden taviz vermeyeceğiz. Bildiğiniz gibi mart ayında yerel seçim maratonumuzu hayırlısıyla tamamladık. Seçimi gündemimizden çıkardık. Demokratik süreçlerin bir gereği olarak, çeşitli belediyelerde yeni yönetimler göreve geldi. Fakat bu görev değişimlerinde maalesef, demokrasinin ruhuna aykırı, adaletin terazisini sarsan uygulamalara şahit olduk. Seçimlerden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti; ben de açıkça uyardım. Belediye işçilerinin ekmeğiyle oynamayın dedim. Ama maalesef bazı belediyelerde, binlerce işçinin, emekçinin, ekmeğiyle oynandı. Belediye yönetimlerinin kadrolaşma adına binlerce işçiyi haksız yere işten çıkardığı bir tabloyla karşılaştık. Bizim için her işçi, her emekçi, alın teri döken her insan, kutsaldır. Kimsenin; çalışanların emeğini, ekmeğini heba etmeye, umutlarını kırmaya hakkı yoktur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, bu süreçte durumu yakından takip ettik, etmeye devam ediyoruz. Belediyelerin aldığı keyfi kararlar karşısında harekete geçerek kapsamlı bir teftiş başlattık. Teftişler sonucunda gördük ki, işten çıkarılan binlerce işçi, haksız bir şekilde mağdur edilmiştir. Bu nedenle ilgili belediyelere ciddi para cezaları kestik ve işçilerin haklarını korumak adına gereken tüm adımları attık.”

“Bu İşçi Kıyımını Asla Görmezden Gelmedik,  Gelmeyeceğiz”

Bakan Işıkhan, bu karanlık tablonun yaşandığı belediyelerden ikisinin de Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi olduğuna değinerek, “Bizim anlayışımız şu; emek ve alın teri siyasetin malzemesi olamaz. Biz, işçinin hakkını korumak, adaleti tesis etmek ve herkesin ekmeğine sahip çıkmakla mükellefiz. Gerek Van’da; gerek diğer illerde yaşanan bu işçi kıyımını asla görmezden gelmedik,  gelmeyeceğiz. Haksızlığa uğrayan işçilerimizin hakkını sonuna kadar savunacağız. Ayrıca, işçilere bu hukuksuzluğu yapan belediyelerin neredeyse tamamı; sözde emekçinin yanında olduğunu söyleyen; emek üzerinden siyaset yapan partiler. Bu partilerin emekten yana olduklarını iddia etmeleri ne kadar yalansa, işçilerin haklarını hiçe saymaları da o kadar acı vericidir. Halkın güvenini suistimal eden bu anlayışın, gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduk. Ama kimse merak etmesin, biz devlet olarak her zaman mağdurların yanındayız. Hukuk çerçevesinde bu haksızlıkların peşini bırakmayacağız. Gereğini yapacağız. Nitekim yapıyoruz da. Sendikal baskı,            toplu            işten    çıkarma, ayrımcılık gibi         konularda incelemelerini tamamladığımız 16 belediyeye 25 milyon 700 bin lira idari para cezası adımını attık. Bunun yanında, işçilere ödenmeyen 118 milyon liralık işçi alacağının 49 milyon lirasının ödenmesini sağladık. Kalan 69 milyon liranın da işçilere ödenmesi için idari yönden adımları attık. Bunu da ödeteceğiz” bilgilerini paylaştı.

“İşçilere, Emekçilere Zulmü Reva Görenler; Bir Daha Ağızlarına ‘Emek’ ve ‘Emekçi’ Lafını Almasınlar”

Ayrıca konusu suç teşkil eden eylemler için de bakanlık olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Işıkhan, “Hukuken emekçilerimizin yanında, takipçisi de olacağız. Nitekim en son Van’da haksız yere işten atıldığı için 21 işçimiz mahkeme yoluyla işlerine iade edildi. Diğer vatandaşlarımızın da bu hukuki süreçte yanlarındayız. Bunlar gibi teftişlerimizin devam ettiği belediyeler var. Oralarda da eğer bir hak gaspı tespit edersek gerekeni yapacağız. İşçilere, emekçilere bu zulmü reva görenler; bir daha ağızlarına ‘emek’ ve ‘emekçi’ lafını almasınlar. ‘Biz emek dostu partileriz’ demesinler” ifadelerini kullandı.

“Hedeflerimiz Büyük, Yolumuz Uzun”

Türkiye Yüzyılı vizyonuna giden çok kıymetli bir zaman diliminden geçildiğine işaret eden Bakan Işıkhan, şunları kaydetti:

“Hem içeride hem de dışarıda siyasi ve ekonomik istikrarı sağlamak, büyüme evresinde olan ülkemiz için hayati bir önem taşıyor. Öncelikle içeride kalkınma hamlelerimizi başarıya ulaştırmak, sonrasında ise küresel ölçekte Türkiye’yi hak ettiği seviyeye çıkarmak hepimizin ortak arzusudur. Hedeflerimiz büyük, yolumuz uzun… Ancak azmimiz ve geleceğe dair umutlarımız da bir o kadar büyük… Son       23        yılda            Türkiye’yi,     mahallelerimizden başlayarak           büyüttük,  bugünlere getirdik. İnşallah   bugünden        sonra   da        yine mahallelerimize         kadar   ulaşarak sorunumuz varsa çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Bu anlamda Bakanlık olarak özellikle; istihdamın arttırılması, nitelikli işgücü ve sosyal güvenlik konuları öncelikli gündem maddelerimiz arasında yer almaya devam edecek. Van başta olmak üzere, Türkiye Yüzyılı’nın öncü şehirleri için elimizden gelen her türlü imkanla çalışmaya devam edeceğiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak gerek merkez teşkilatımızda ve gerekse İl Müdürlüklerimizde kapılarımızın sizlere daima açık olduğunu bilmenizi isterim.”

Ardından Van’daki iş insanları ve sanayicilerle “Türkiye Yüyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” programında bir araya gelen Bakan Işıkhan, Van’ın tarihi ve ekonomik potansiyeliyle Türkiye’nin önemli illerinden biri olduğunu söyleyerek, “Gerek Ankara’da, gerek ziyaret ettiğimiz            şehirlerde;      çalışma           hayatı temsilcilerimizle bir araya gelip, bu tür istişare ortamları oluşturuyoruz. Sizleri daha çok dinleyebilmek, şehrimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit edebilmek için bu buluşmaları çok önemli buluyorum. Özellikle sahadan gelen geri dönüşleri ilk ağızdan duymak, sorunların çözümü noktasında önemli bir işleve sahip olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin Çalışma Hayatını, Yüz Yıllık Vizyonumuza Uygun Bir Şekilde Yeniden Yapılandıracağız”

Işıkhan, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, ülkemizi her alanda güçlü ve bağımsız bir yapıya kavuşturmak için yoğun bir çalışma dönemi içerisinde olduklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

“Ekonomik kalkınma ve çalışma hayatındaki attığımız yeni adımlar bu vizyonun en temel unsurlarından birisidir. Amacımız, tam bağımsız bir kalkınma sürecini yerli ve milli unsurlar temelinde gerçekleştirmek. Bunu başarmanın yolu ise, sağlıklı işleyen bir çalışma hayatı ve sosyal güvenlik sisteminden geçiyor. Bu hedef doğrultusunda, işverenlerimizin karşılaştığı zorlukları azaltmak,  bürokratik yükleri hafifletmek ve iş gücümüzün niteliklerini artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda, İŞKUR aracılığıyla işverenlerimizle iş arayanları bir araya getiriyor,  iş piyasasındaki hareketliliği ve istihdamı artırmayı hedefliyoruz. Teşviklerimiz ve        desteklerimizle,          işletmelerinizin            büyümesine    ve istihdamın artmasına katkı sağlıyoruz. İstihdamın artırılması noktasında önümüzdeki dönemlerde de işverenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin çalışma hayatını, yüz yıllık vizyonumuza uygun bir şekilde yeniden yapılandıracağız. Bu süreçte, değerli iş insanlarımızın desteği büyük önem arz ediyor. Van, özellikle ticaret, turizm ve tarım açısından büyük fırsatlar barındıran bir ilimiz. Genç nüfusu ve üretim potansiyeli ile ülkemizin kalkınma hedeflerine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Van’ın yatırım çekme potansiyeli ve ekonomik büyümesi ile hep birlikte Van’ı daha güçlü bir konuma taşımak için çalışmaya gayret edeceğiz.”

“2025-2027 Yılları Orta Vadeli Programı Hedeflerimiz Doğrultusunda Çalışmaya Devam Edeceğiz”

TÜİK verilerine göre; istihdam edilenlerin sayısının 2024 yılının II. çeyreğinde,  geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre 1 milyon 105 bin kişi artarak 32 milyon 661 bin kişi, istihdam oranının ise 1,3 puanlık artış ile yüzde 49,6 olduğunu hatırlatan Bakan Işıkhan, “İşsiz sayısı ise 2024 yılının II. çeyreğinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine 244 bin kişi azalarak 3 milyon 156 bin kişi olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı ise 0,9 puanlık azalış ile yüzde 8,8 seviyesine geriledi. Bu güzel verilerde dönemsel olarak bazı dalgalanmalar görülebilir. Bu normaldir. Önemli olan istikrarlı şekilde enflasyonla mücadele ve kalıcı refah artışıdır. Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın sunumlarıyla 2025-2027 yılları Orta Vadeli Programını açıkladık. Buradaki hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. OVP’de yer alan 2024 yılı sonu işsizlik oranı hedefimiz yüzde 9.3’ü yakalamak ve altında kalmak adına her türlü tedbiri alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Dijitalleşmenin hızla arttığı, sürdürülebilirlik kavramının çalışma hayatının merkezine yerleştiği bir dönemde, işgücümüzün de, iş dünyamızın da bu dönüşüme ayak uydurması gerekiyor. Bakanlık olarak politikalarımızı bu dönüşümü de dikkate alarak belirliyoruz. Türkiye, artık kısa vadeli değil, yüz yıllık kalkınma planları yapan bir ülke haline gelmiştir. Ekonomik reformlarımız, sosyal güvenlik sistemimiz ve çalışma hayatında gerçekleştirdiğimiz dönüşümlerle dünya ölçeğinde örnek alınan bir ülke konumundayız. Bu süreçte zaman zaman dalgalanmalar yaşansa da genel gidişat olumlu yöndedir ve bu dalgalanmalar uzun vadeli başarılarımızın doğal bir parçasıdır. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, ülkemizin geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz. Çalışanlarımızın, işverenlerimizin ve yatırımcılarımızın ortak menfaatlerini gözeten adil bir sistem kurmak temel hedefimizdir.”

Işıkhan, Türkiye’yi yüzyıllık hedeflerine taşımanın, bu topraklarda yaşayan her bir vatandaşın emeği ve katkısıyla mümkün olacağına vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devlet ve millet el ele verip bu hedeflerin gerçekleşmesi, Van’ın kalkınması, ilerlemesi için tüm imkanları ortaya koyarak birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra AK Parti Van Üç Kademe Vefa Buluşması Programına katılan Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada ise, birlik, kardeşlik, vefanın; AK Parti’nin temel kodlarını oluşturan kavramlar olduğunu aktararak, “23 yıllık istikrarlı başarının sırrı da tam olarak bu temel kavramlara dayanmaktadır. Tabi bunu, her kongresi olaylı geçen, koltuk kavgasından partisini yönetemeyenler bilemez. Partimiz kurulduğu günden bu yana sokaklardadır ve halkımızla hep iç içedir. AK Parti, hasbi bir memleket sevdası taşıyan herkese kapısını da, gönlünü de sonuna kadar açan bir topluluk olduğu gibi; kuruluşundan bu yana bünyesinde görev yapmış, bu davayı omuzlamış hiçbir mensubuna vefasızlık da yapmamıştır” diye konuştu.

“İstihdam Dostu Politikalarımızın Olumlu Sonuçlarını Almaya Devam Ediyoruz”

Işıkhan, dünya devletlerinin görmezden geldiği Gazze’deki zulme en güçlü sesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkardığına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Yerli ve milli üretim hamlemizle, sosyal ve ekonomik kalkınma hedeflerimizi bir bir gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Çalışma hayatı politikaları ve sosyal güvenlik başta olmak üzere, çözülemez olarak görülen ne varsa tek tek çözdük. 2002 öncesinin karanlık ve umutsuz Türkiye’sinden; bugün aydınlık ve umutlu bir Türkiye meydana getirdik. Ekonomide, istihdamda, sosyal güvenlikte, sağlıkta, sosyal politikalarda,  ulaşımda, enerjide, dış politikada, iç politikada; kısacası her alanda devrim niteliğinde adımlar attık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak; istihdam dostu politikalarımızın olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Hafta başında netleşen yeni işgücü rakamlarımıza göre, işsizlik istatistikleri son 15 aydır tek haneli oranlarda seyretmeye devam ediyor. Aynı istikrar ve daha yüksek bir tempoyla, orta vadedeki hedeflerimiz doğrultusunda işsizlikle mücadele kararlılığımızı sürdüreceğiz. Bir taraftan ekonomik kalkınma sürecimizi son sürat yönetirken, diğer taraftan da siyasi ve sosyal kalkınma hamlelerimizi ihmal etmiyor, eksiklerimizi çözüm odaklı adımlarla gidermek için gereken tüm adımları atıyoruz.”

Her şehrin karakterine, yeterliliklerine ve ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş özel politikalarla, maksimum verim odaklı çalışmaları sürdüreceklerine dikkati çekerek, “Vanlı hemşerilerim müsterih olsun, bu şehrin sahip olduğu asli cevheri ortaya çıkarana kadar da durmayacağız, duraksamayacağız. Bizim teröre kurban edecek tek bir insanımız, kaosa, kargaşaya, huzursuzluğa ayıracak tek bir anımız bile yok. ‘Gelecek, ona bugünden hazırlananlarındır’ hakikatine binaen; genciyle yaşlısıyla,  kadınıyla erkeğiyle, işçisiyle işvereniyle, çiftçisiyle, esnafıyla yediden yetmişe her bir kardeşimizin alın teriyle gelecek yüzyılı inşa etmenin gayreti içerisinde olacağız. Bölgede terörün başını ezdikçe, bölgemizi terörden arındırdıkça bölgemizin kalkındığını, geliştiğini ve milletimizin refahının arttığını görüyoruz” ifadelerini kullandı. 


Ankara,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu