324379001

BAKAN YUSUF TEKİN, "GELECEĞİN YAZARLARI PROJESİ"NE KATILDI

BAKAN YUSUF TEKİN,

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Fatih'teki Yedikule Hisarı'nda düzenlenen Geleceğin Yazarları Projesi Kitap Fuarı ve İmza Günü'ne katıldı.

Geleceğin Yazarları Projesi Kitap Fuarı ve İmza Günü'nde konuşan Bakan Tekin, çocukların akademik başarıları ve toplumsal mutlulukları için kendilerini istedikleri gibi ifade etmeye ihtiyaçları olduğunu belirtti.
 
Bunun için ilkokullarda ve ortaokullarda Türkçeyle ilgili, ortaöğretim kurumlarında ise Türk dili ve edebiyatı dersiyle ilgili bir dizi kararlar aldıklarını dile getiren Bakan Tekin, şöyle konuştu: "Dedik ki çocuklarımız bu derslerde daha iyi yetişsinler çünkü bu derslerde daha iyi yetişirlerse kendilerini daha iyi ifade edebilirler, daha başarılı olabilirler. Türkçeyle ilgili projeler başlattık. 'Sözlük Özgürlüktür' gibi projeler bunlardan bazıları. Bir de artık Türkçe ve yabancı dil de dâhil olmak üzere, dil derslerini çocuklarımızın ihtiyaç duydukları dört temel beceri üzerinden ölçelim, dedik. Okuma, yazma, konuşma ve anlama üzerinden ölçmek üzere bir mekanizma geliştirdik."
 
Bu çalışmaların meyvelerini hep beraber gördüklerini belirten Bakan Tekin, özellikle Türkçeyle ilgili projelere çocukların, öğretmenlerin ve idarecilerin çok ciddi şekilde sahip çıktıklarını vurguladı.
 
Geleceğin Yazarları Projesi'nde emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Tekin, benzeri projelerin devam etmesi temennisini dile getirdi.
 
İstanbul Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür de Türkçenin zenginliklerini destekleyen, çocukların okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini artıran projelerin önemine dikkati çekti.

Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu