324379001

Başkan Doğan: “Suda yüzde 15 indirimi hayata geçiriyoruz”

Başkan Doğan: “Suda yüzde 15 indirimi hayata geçiriyoruz”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 2024 yılı 1’inci Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda geçerli olan su tarifesinde mesken abonelerinin su satış bedelinde yüzde 15 indirim yapılmasına karar verildi. Samsun Büyükşehir Beledi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 2024 yılı 1’inci Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak iki yıl görev yapmak üzere SASKİ Genel Kurulu 1. ve 2. Başkan seçimleri ile komisyonlara üye seçimleri gerçekleştirildi. Ayrıca SASKİ Genel Müdürlüğü'nün 2023 yılı denetçi raporu ve Faaliyet Raporu Genel Kurula sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda Faaliyet Raporu ile ilgili olarak SASKİ Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık sunum yaparak meclis üyelerini bilgilendirdi. 9 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda devletin elektrik ve doğalgaz için meskenlerde yaptığı desteklemeye benzer şekilde sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda aile bütçesi içerisindeki su gideri payını azaltmak amacıyla geçerli olan su tarifesinde mesken abonelerinin su satış bedelinde yüzde 15 indirim yapılmasına karar verildi.

Az kullanan, az ödeyecek

Suya yapılan yüzde 15’lik indirim ile az kullananın az ödediği bir sistemi hayata geçirdiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun'umuzda suya erişimini kolaylaştırmak ve hemşehrilerimizin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla suda yüzde 15’lik bir indirim hayata geçirdik. Şehrimizde altyapıya yönelik çok büyük yatırımlar gerçekleştiriyor; hemşehrilerimizi memba kalitesinde suyla buluşturuyoruz. Su, yaşamsal bir ihtiyaç ve herkesin suya erişilebilirliğini sağlamak önceliğimiz. Su, aslında kısıtlı imkânlarla elde ettiğimiz sürdürülebilir olması ve bizim geleceğe taşımamız gereken bir hayat kaynağımız. Bu nedenden dolayı suyu tasarruflu kullanarak bu kaynağımızı geleceğe daha emin adımlarla taşımalıyız. Su fiyatlarında yaptığımız indirimle, Samsunlu hemşehrilerimizin su kullanımını daha uygun hale getirmeyi hedefliyoruz. Biz hemşehrilerimizin her zaman yanında olmayı önceleyen bir yaklaşımla hareket ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz her hizmetin temelini de bu yaklaşımımızla oluşturuyoruz. Dinleyerek, anlayarak çıktığımız hizmet yolculuğumuzda da hemşehrilerimizin taleplerini hayata geçirmeyi önemli buluyorum. Suya yaptığımız indirimin yanı sıra yüzde 15 indirime rağmen maddi imkansızlıklardan dolayı su faturasını ödeyemeyen hemşehrilerimize de Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli desteği vereceğimizi buradan belirtmek istiyorum. Bugünkü genel kurulumuzda mesken abonelerinin su satış bedelinde yüzde 15 indirim yapılması kararı tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

 

 


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu