324379001

Başkan Doğan’dan örnek proje: Çölyak Kafe

Başkan Doğan’dan örnek proje: Çölyak Kafe

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, gönle dokunan hizmetlerle örnek projeler hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sürecinde de çölyak hastalarının haytalarının kolaylaştırmaya yönelik hizmetler hayata geçireceklerinin vurgusu

Samsun Büyükşehir Belediyesi kentte bir ilke imza atarak ‘Çölyak Kafe’’ projesini hayata geçiriyor. Menüsü glütensiz ürünlerden oluşacak kafeyi çölyak hastaları büyük heyecanla beklerken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da kafenin en kısa sürede açılacağını müjdeledi. Başkan Doğan, “İnsanı merkeze alan yaklaşımımızla Samsun’umuza hizmet edeceğiz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi insan odaklı belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir, çölyak hastaları için büyük bir ihtiyaç olan kafe projesini hayata geçiriyor. Tamamen glütensiz ürünlerden oluşacak kafe İlkadım ilçesinde eski Balık Evi’nin yerinde hizmet verecek. Glütensiz kafenin açılmasıyla birlikte çölyak hastaları güvenle ve rahatlıkla yemek yiyebileceği bir mekana kavuşacak. Kafe, glüten hassasiyeti olanlar içinde, sağlıklı beslenmek isteyenler için de eşsiz bir kafe olarak tasarlanacak. Proje ile aynı zamanda toplum sağlığına yönelik farkındalık oluşturmak ve hassas gruplara destek olmak da amaçlıyor.

 

“EN KISA ZAMANDA HİZMETE AÇILACAK”

 

Projeyle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çölyak hastalarının ve glütensiz yaşamı benimseyen pek çok kişinin hayatındaki önemli sorunlardan biri dışarıda olduğu zamanlarda ne yiyeceği. Bu nedenle Çölyak Kafe projemizi hayata geçiriyoruz. Bu kafeyle çölyak hastalarının hayatının kolaylaştırmayı, sosyal alanda daha fazla yer almalarını, glütensiz ürünlere daha kolay ve ekonomik ulaşmasını hedefliyoruz. Çölyak Kafe, şehrin merkezinde vatandaşımızın kolaylıkla ulaşabileceği bir nokta olan eski Balık evinin yerinde hizmet verecek. Seçim çalışmalarımızda da birçok yerde üzerinde durduğumuz bir konuydu çölyak hastalarımız. Göreve gelir gelmez de tebrik etmek için çiçek gönderilmesinden ziyade çölyak hastalarımız için Kızılay üzerinden oluşturduğumuz hesaba bağışta bulunulmasıydı. Bir yandan da bir farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum. Biz insanı merkeze alan bir anlayışla insanımız için çalışıyoruz. Bir kişinin bile hayatına dokunabilecek hizmetler oluşturabilirsek ne mutlu bize. Büyükşehir Belediyesi olarak birçok sorumluluğumuz var bu bilinçle hareket ediyoruz. İnşallah ‘Çölyak Kafemiz’ hem örnek bir proje olacak hem de hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak, yaşamlarına dokunacak” dedi.

 

 


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu