324379001

BELEDİYEMİZ EKMEK İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİYOR

BELEDİYEMİZ EKMEK İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİYOR

BELEDİYEMİZ EKMEK İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİYOR

Belediyemiz sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçmek amacıyla şehrin birçok noktasına Bayat Ekmek Toplama kutuları yerleştirdi.

Proje kapsamında Bayburt Merkezde bulunan mahallelerde muhtelif noktalara Bayat Ekmek Toplama Kutuları yerleştirildi. Vatandaşlarımızın kutulara bıraktıkları bayat ekmekler Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz tarafından günlük olarak toplanacak. Bayat ekmek toplama araçlarına yüklenen ekmekler, hayvanlara verilmek üzere Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edilecek.

Ekmek israfını önlemek amacıyla hayata geçirilen Bayat Ekmek Toplama Projesiyle aylık yüzlerce kilogram, ekmek israfının önlenmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Sayın Mete Memiş, “Ülkemiz genelinde maalesef büyük bir ekmek israfı ile karşı karşıyayız. Üzülerek belirtmek gerekir ki bu durum Bayburt’umuzda da mevcut. Bizde Bayburt Belediyesi olarak bunun bir nebze olsun önüne geçmek adına ekmeklerimizin çöpe gitmesi yerine daha faydalı bir şekilde değerlendirilebilmesi için mahallelerimize bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdik. Vatandaşlarımız bayat ekmeklerini çöpe atmak yerine bu kutulara bırakacak ve ekiplerimiz bu kutularda biriken bayat ekmekleri toplayarak Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde bulunan can dostlarımıza verilmek üzere teslim edecekler. Böylece hem bayat ekmekler çöpe gitmeyecek hem de daha iyi bir şekilde değerlendirilmiş olacak.” İfadelerini kullandı.


Bayburt,Bayburt Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu