324379001

Belediyemizden Su Tüketimi Konusunda Vatandaşlarımıza Uyarı

Belediyemizden Su Tüketimi Konusunda Vatandaşlarımıza Uyarı

Belediyemizden Su Tüketimi Konusunda Vatandaşlarımıza Uyarı

Değerli hemşerilerimiz, dünya genelinde etkili olan kuraklık ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, şehirlerin su kaynakları üzerindeki baskıyı artırmaktadır.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimiz genelinde de bu yaz aşırı kurak bir dönem yaşanıyor. Bu nedenle kentimizde özellikle su arzının devamlılığı için su kullanım alışkanlıklarımızın değiştirilmesi ve suyun dikkatli harcanması gerekmektedir.

Geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman Bakanlığınca, su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek nesillere aktarılması için ülke sathında “Ulusal Su Verimliliği Seferberliği” başlatılmıştır. Karabük Belediyesi olarak bizlerde bu seferberliğe tam destek veriyoruz. Zira önlem almak için musluklardan akan suyun kesilmesini bekleyemeyiz.

İklim krizi ile mücadele etmek ve kaynakların verimli kullanılması noktasında Karabük Belediyesi olarak pek çok önemli adımlarlar atacağız. Su tasarrufu yaşamsal bir konudur. Suyun sınırsız bir kaynak olmadığını unutmamamız gerekiyor.

Şebeke sularımızdan bina bahçesi, hobi bahçesi, bağ, sebze ve arazi sulamalarında anormal bir artış olduğunu görüyoruz. Şu an içme suyu arıtma tesisimiz tam kapasite ile çalışmakta ve şehrimize günde 70.000 m3 arıtılmış su sağlamaktadır. Ayrıca içme suyu arıtma tesisimizin ve şebekelerimizin içme ve kullanma suyu olarak planlandığını, bağ bahçe sulamasının bu planlama debisinin dışında olduğunu bir kez daha önemle hatırlatmak isteriz. Şebeke suyundan bina bahçesi, hobi bahçesi, bağ, sebze ve arazi sulaması kesinlikle yapılmamalıdır. İnsani tüketim amaçlı su arzını sağlayabilmemiz için bu konu önem arz etmektedir.

Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu olumsuz tabloya karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz ve su tasarrufu sağlamalıyız.

Su tasarrufuna yönelik bireysel olarak alınması gereken tedbirler kapsamında vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bu kapsamda;


Karabük,Karabük Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu