Bursa'da Şiddetli Rüzgâr: Büyükşehir Belediyesi 242 Olaya Müdahale Etti

Bursa

Bursa'da etkili olan lodos nedeniyle yaşanan çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olaylara Büyükşehir Belediyesi ekipleri 7/24 müdahale ederken, kentteki birçok park ve müze geçici olarak kapatıldı.

BURSA – Bursa’da etkili olan şiddetli rüzgâr nedeniyle birçok olumsuz olay meydana gelirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece gündüz vatandaşların yardımına koştu.

242 Olaya 7/24 Müdahale
Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, kent genelinde etkisini gösteren şiddetli rüzgâr nedeniyle 7/24 çalışıyor. Vatandaşlardan gelen ihbarları Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bünyesinde hızla değerlendiren ekipler, iki gün boyunca toplam 242 olaya müdahale etti. Olayların 92’si çatı uçması, 12’si ağaç devrilmesi, 134’ü ise tehlike arz eden diğer durumlardan oluştu.

Koordineli ve Hızlı Operasyon
Lodos nedeniyle kent genelinde çatı, panel, saç levha ve reklam panosu düşmeleri, ağaç ve direk devrilmeleri yaşanırken, trafik levhası ve lambalarında hasarlar meydana geldi. Murat Hüdavendigar Bulvarı, Orhaneli Yolu Eker Meydanı, Yıldırım ilçesi başta olmak üzere Çekirge, İhsaniye, Sırameşeler, Atıcılar, Mihraplı Camii çevresi, Kent Meydanı ve Uluyol Caddesi’nde ekipler yaşanan olumsuzluklara hızla müdahale etti. İtfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ile Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, ilçe belediyeleri ve UEDAŞ ile koordinasyon sağlayarak risk oluşturan unsurları kısa sürede kontrol altına aldı.

Kamu Alanlarında Geçici Kapatmalar
Öte yandan Merinos Parkı, Atatürk Kent Ormanı ve Bursa Hayvanat Bahçesi geçici olarak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Merinos Parkı içerisinde yer alan Burfaş B Kafe ve sosyal tesis, misafir kabulüne geçici olarak ara verdi. Reşat Oyal Kültürparkı, geçici olarak yalnız tesislere giriş için açık tutulurken, Erdem Saker Botanik Parkı’nın otopark alanı geçici olarak kullanıma kapatıldı. Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı tüm müzeler geçici olarak ziyarete kapatılırken, belediyeye ait sosyal tesisler de faaliyetlerine ara verdi.

Saha Çalışmaları ve İletişim
Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, muhtemel olumsuzluklara karşı sahadaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, kent genelinde kamu güvenliğini tehdit edebilecek durumlar AKOM koordinasyonunda yakından takip ediliyor. Yetkililer, yaşanabilecek olumsuzluklarda vatandaşların ALO 153 veya 444 16 00 numaralarından Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşabileceğini bildirdi.


Bursa,Bursa Belediyesi

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

“Ford’lar İyilik İçin Doluyor” Projesi Başladı

350 bin TL’ye herkes Antalya’da tapu sahibi oluyor

Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!