324379001

Büyükşehir Belediyesi Manavgat çiftçisinin yanında

Büyükşehir Belediyesi Manavgat çiftçisinin yanında

Büyükşehir Belediyesi Manavgat çiftçisinin yanında

Antalya Büyükşehir Belediyesi, örtü altı üretimde bitki zararlılarıyla mücadele kapsamında üreticilere Manavgat ilçesinde 3 mahalleye 18 bin 200 yapışkan tuzak desteği sağladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yerelden kalkınma hedefiyle üreticilere mavi ve sarı yapışkan tuzak desteği sağlıyor. İlçe ilçe gezen Büyükşehir’in ziraat mühendisleri üreticilere hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi verdikten sonra sera ve bahçelerde inceleme yapıp nasıl bir mücadele yapılacağını anlatıyor. Manavgat’ta Çardak, Taşağıl ve Sağırin Mahallerinde üreticiyle buluşan Büyükşehir ekipleri, sera üretimi yapan çiftçilerin sıklıkla karşılaştıkları beyaz sinek, thiripsler ve zararlı yaprak bitleri gibi zararlıların doğal yollarla nasıl bertaraf edilebileceğine yönelik bilgilendirme yaptı.

49 ÇİFTÇİYE 18 BİN 200 ADET TUZAK

Bilgilendirmenin ardından üreticilere zararlı ilaç kullanımını azaltan tuzaklar dağıtıldı. Çardak Mahallesi Muhtarı Musa Poyraz, yapışkan sinek tuzakların maliyet ve iş gücünü azaltacağını söyleyerek, “Beyaz sinekle mücadele için yılda beş kez ilaçlama yapıyorsam, yapışkan tuzakları serama astığım zaman yılda bir ya da iki kez ilaçlama yapacağım. Maliyet ve işçilik gideri düşecek. Hem ürünlerin hem de tüketicinin sağlığını korumuş olacağız. Muhittin Başkanımızın çiftçilere ve bölge halkına sahip çıkmasından çok memnunuz” dedi.

BİYOTEKNİK MÜCADELE YAYGINLATIRILACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle biyoteknik mücadeleyi yaygınlaştırarak, tarladan sofraya güvenilir kaliteli ürün elde etmesini sağlamak ve üreticilerin iş gücünü, girdi maliyetlerini düşürmeyi hedefliyoruz. Sarı yapışkan tuzakları; beyaz sinek, mavi yapışkan tuzaklar ise trips mücadelesinde kullanılıyor” diye konuştu.

SİLAJLIK MISIR TOHUMU BAŞVURULARI ALINDI

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat’ta hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde, üreticilerin girdi ve yem maliyetlerini azaltmak amacıyla yüksek verimli silajlık mısır tohumu hibe desteği başvurularını da yerinde aldı. Başvurularda genç çiftçilere pozitif ayrımcılık yapıldı. Genç çiftçilerden Mehmet Gündoğdu çiftçilerin üretim yapamayacak durumda olduğunu, hibe desteklerinin çiftçilere adeta can suyu olduğunu söyledi.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu