324379001

Büyükşehir’den örnek çalışma: ihracata yönelik arı ürünleri yetiştiriciliği eğitimi

Büyükşehir’den örnek çalışma: ihracata yönelik arı ürünleri yetiştiriciliği eğitimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa yürütülen "Arı Ürünlerinin İhracatının Geliştirilmesi Eğitimi" projesi başarıyla hayata geçiriliyor. Samsun Büyükşehir Bel

Şehirde tarımsal üretimin ve tarım sektörünün geliştirilmesine büyük önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarımsal hizmetlerin etkin yönetimi ve desteklenmesi için çeşitli projeler ve programlar hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenen 2024 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesi Teknik Destek Programı çerçevesinde, Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa yürütülen "Arı Ürünlerinin İhracatının Geliştirilmesi Eğitimi" projesi destek almaya hak kazandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) arasında imzalanan proje sözleşmesi kapsamında ilimizde arıcılıkla uğraşan 20 üreticiye yönelik olarak planlanan eğitimler arı ürünlerinin ihracat potansiyelini artırmayı hedefliyor.

 

Proje kapsamında düzenlenecek eğitimlerle birlikte bölgedeki ihracat yapan işletme sayısının artırılması, üretim faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve değer-tedarik zincirlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Ayrıca projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla birlikte bölgede katma değeri yüksek arı ürünleri üretimine olan ilginin artması böylece bölge ekonomisine ve istihdama olumlu katkı sağlaması da öngörülüyor.

“Projenin Samsun’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

Eğitim projesinin kabul edilerek pratiğe aktarılması konusunda açıklamada bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Halit Doğan, “Şehrimizin coğrafi yapısı ve iklim koşulları, tarımsal üretim için büyük bir potansiyel sunmakta. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek ve çiftçilerimize destek olmak amacıyla çeşitli projeler ve programlar hayata geçiriyoruz. Tarıma verdiğimiz desteklerin yanında arıcılık sektörüne de katkı sağlayarak ilimiz arıcılarının her zaman yanında olmaktayız. İlimizde arı ürünlerinin geliştirilmesi konusunda önemli aşamalar kaydettik. Bundan sonraki süreçte de üretimin buna göre düzenlenmesinin yanı sıra sağlıklı ve kaliteli üretim için bilimsel bilgiyle donanmış arıcılık yapmak da bir o kadar önemlidir. Bu gerçekten yola çıkarak Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak ilimiz arıcılarının en son bilgiye erişiminin sağlanmasına değer vermekteyiz. Bu nedenle ihracata yönelik olarak neler yapılabileceği konusunda uzmanlar tarafından verilecek olan eğitim çalışmasının düzenlenmesinde, Büyükşehir Belediyesi olarak görev almamızı önemsiyor; projenin Samsun’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu