Engelsiz Hobi Atölyeleri’nden Filistin’e “Sumud” desteği

Engelsiz Hobi Atölyeleri’nden Filistin’e “Sumud” desteği

Engelsiz Hobi Atölyeleri’nden Filistin’e “Sumud” desteği

Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Hobi Atölyeleri’nde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler mavi kurdeleler ve pankartlarla “Sumud Filosu”na destek verdi. Öğrenciler hazırladıkları kurdele ve pankartlarla Gazze’deki direnişe destek verdi, mavi balonlarla barışı gökyüzüne taşıdı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Hobi Atölyeleri, “Sumud Filosu”na destek amacıyla özel bir farkındalık etkinliği düzenledi.

Umudun simgesi
Etkinlik kapsamında özel gereksinimli öğrenciler ve eğitmenler, Tasarım Atölyesi’nde “Sumud Filosu”nu temsilen mavi kurdeleler hazırladılar. Mavi kurdeleler, direnişin, sabrın ve umudun simgesi olarak etkinliğin temel parçası oldu.

Sumud Filosu
Programda ayrıca öğrencilere “Sumud Filosu”nun ne anlama geldiği anlatıldı. Eğitmenler, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için dünyanın dört bir yanından yola çıkan gönüllülerin verdiği mücadeleyi detaylarıyla aktardı. Öğrenciler, konuyla ilgili sorular sorarak hem tarihsel hem insani boyutuyla yaşananları daha iyi anlama fırsatı buldu.

Dayanışma engel tanımaz
Etkinliğin devamında “Sumud engelsiz bir umuttur”, “Dayanışma engel tanımaz” ve “Filistin ve Gazze’nin yanındayız” mesajlarını içeren pankartlar hazırlandı. Engelsiz Hobi Atölyeleri öğrencileri, hazırladıkları pankartlarla atölye içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Bu yürüyüşle birlikte öğrenciler, barış, özgürlük ve insan hakları adına güçlü ve umut dolu mesajlar verdi.

Mavi balonlar göklere bıraktılar
Program, SGM bahçesinde özgürlüğü ve barışı simgeleyen mavi balonların gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi. Renkli ve duygu yüklü anlara sahne olan etkinlikte öğrenciler, empati, farkındalık ve dayanışma duygularını pekiştirdi.

Engelsiz Hobi Atölyeleri, gerçekleştirdiği bu anlamlı etkinlikle sadece Gazze’ye değil, tüm dünyaya umut ve insanlık mesajı gönderdi.

 


Sakarya,Sakarya Belediyesi

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

“Ford’lar İyilik İçin Doluyor” Projesi Başladı

350 bin TL’ye herkes Antalya’da tapu sahibi oluyor

Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!