324379001

GAZİANTEP’İN YENİ KÜLTÜREL VE TURİSTİK ÇEKİM MERKEZİ “ŞEKERHAN” ZİYARETE AÇILDI

GAZİANTEP’İN YENİ KÜLTÜREL VE TURİSTİK ÇEKİM MERKEZİ “ŞEKERHAN” ZİYARETE AÇILDI

GAZİANTEP’İN YENİ KÜLTÜREL VE TURİSTİK ÇEKİM MERKEZİ “ŞEKERHAN” ZİYARETE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Şekerhan, zengin mimari detayları ve turizm potansiyeli sayesinde hem kentin cazibe merkezi olacak hem de kültürel mirası geleceğe taşıyacak.

Gaziantep'in önemli ticari ve kültürel yapılarından biri olan Şekerhan’ın restorasyonunu üstlenen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hayırsever Güleç ailesi ile yaptığı protokol çerçevesinde çalışmalarını tamamladı. Hanın resmi açılış töreni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Ziyaretçilerin beğenisine sunulan han ile yerel ekonomiye katkı sağlamak ve kültürel mirası geleceğe taşımak hedefleniyor.

HAN, MİMARİ YAPISI İLE EŞSİZ BİR DEĞERE SAHİP

Han'ın avluya doğru ve güney yönlerden çevreleyen duvarları, kapı ve pencere kemerlerine kadar bir sıra kesme siyah taş, bir sıra kesme beyaz taş ile örülüyken, tarihi hanın iç mekanındaki süslemeler, diğer hanlara göre daha zengin olup, sütun başlıklarındaki taş işçiliği ile dikkat çekiyor.

ŞEKERHAN GAZİANTEP’İN TARİHİ DOKUSUNU GELECEĞE TAŞIYACAK

Şekerhan'ın yeniden hizmete girmesi, tarihi yapının korunmasını ve Gaziantep'in turizm potansiyelinin artırılmasını hedefliyor. Bu proje, Gaziantep'in tarihi dokusunun gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor. Gaziantep halkı ve ziyaretçileri, tarihi Şekerhan'ı ziyaret ederek bu önemli kültürel mirası yakından tanıma fırsatı bulacak.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı konuşmada, Şekerhan’ın varlığının gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli bir restorasyonu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini belirtti. Yerlikaya, “Bugün, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibi göreve başladığı ilk günden bugüne kadar çalışmalarını aynı şekilde devam ettiriyor. Şehrimizin kadim değerlerini, geçmişten emanet olan değerlerimizi korumak, en güzel şekilde restore etmek ve yaşayan bizlere ve şehrimize gelen misafirlere sunmak çok önemlidir. Gaziantep’ten sesleniyoruz, Şekerhan tarihteki asıl amacına uygun şekilde hizmet vermeye yeniden devam edecek. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve hayırsever ailemize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Törene, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekillerinden Dr. Derya Bakbak, İrfan Çelikaslan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve vatandaşlar katıldı.


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu