324379001

Hayat nöbetçilerinin zorlu sınavı: Büyükşehir kayıpsız bir sezon hedefliyor

Hayat nöbetçilerinin zorlu sınavı: Büyükşehir kayıpsız bir sezon hedefliyor

Hayat nöbetçilerinin zorlu sınavı: Büyükşehir kayıpsız bir sezon hedefliyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde görev alacak “hayat nöbetçileri” zorlu bir mülakat süreciyle seçildi. 55 cankurtaran adayı havuzda serbest yüzme, insan kurtarma, su altı ve su üstünden insan çekme gibi sınavlardan geçti. Aralarından seçilecek 21 isim bu sezon kuzey sahillerinde vatandaşın can güvenliği için nöbet tutacak ekibe dahil olacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yeni bir yaz sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor. Kuzey sahilleri Karasu, Kocaali ve Kaynarca için cankurtaran ve güvenlik hizmetini sağlayan Büyükşehir, yeni sezon için mülakatlara başladı.

Mülakatlar yapıldı
“Hayat” timi olarak adlandırılan cankurtaranlar için yapılan mülakatlar, katılımcılar için zorlu bir sınava dönüştü. İtfaiye Daire Başkanlığı’nın hazırladığı mülakatlar Adapazarı Yüzme Havuzu’nda gerçekleşti.

Zorlu testler
21 işe alım için başvuru yapan 55 cankurtaran havuzda 200 metre serbest yüzme, 3 metreden manken çıkartma, 15 metre su altında ilerleme ve 25 metre su üstünden adam çekme gibi zorlu testlerden geçti. Yapılan derecelere göre sıralama puanı verilen cankurtaranların seçimi yapılacak.

Güvenlik kuleleri ve personel dağılımı
Sakarya sahillerinde Kaynarca’da 2, Karasu’da 29 ve Kocaali’de 14 olmak üzere toplam 45 cankurtaran kulesi bulunuyor. 76 personelin görev yapacağı sahillerde, 6 adet jet ski, 1 ATV ve 1 zodiac bot kullanılacak.

“Can güvenliği birinci önceliğimiz”
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Yeni bir yaz dönemi ile birlikte vatandaşlarımızın huzuru ve can güvenliği için güçlü bir çalışma kadrosu oluşturarak sezon boyunca görevinin başında olacak kişileri seçiyoruz. Hiç can kaybı yaşamadan yaz sezonunu tamamlanmayı hedefliyoruz. Düzenlediğimiz mülakatların sonucunda aramıza katılacak olan yeni arkadaşlarımızın ‘hayat’ timi ekibine en kısa zamanda adapte olmalarını hedefliyoruz” denildi.


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu