Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nda Tam Erişilebilirlik Dönemi

Kahramanmaraş Kitap Fuarı

10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, engelli bireylere sağladığı tam erişilebilirlik hizmetleriyle Türkiye'de örnek bir uygulamaya imza attı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, engelli bireylere sağladığı tam erişilebilirlikle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Özel araçlarla evlerinden alınarak fuar alanını ziyaret eden engelli bireyler kitaplarla dolu bir gün geçirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 10'uncusunu düzenlediği Uluslararası Kitap Fuarı, her gün on binlerce ziyaretçiyi ağırlarken tam erişilebilirliğiyle de dikkat çekiyor. Kültür sanat etkinliklerini toplumun her kesimine ulaştırmayı hedefleyen belediye, özel gereksinimli vatandaşların da fuar coşkusuna ortak olabilmesi için çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Engelsiz Ulaşım Hizmeti

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen engelsiz ulaşım araçlarıyla özel gereksinimli vatandaşlar evlerinden alınarak KAFUM'a getiriliyor. Fuarda kurulan özel stantta ise engelli bireylere yönelik belediye hizmetleri tanıtılırken, ziyaretçiler hem kitapların dünyasında keyifli vakit geçiriyor hem de sosyal etkileşim fırsatı yakalıyor.

Kültürel Yaşama Aktif Katılım

Büyükşehir Belediyesi'nin "Engelsiz Kahramanmaraş" hedefiyle sürdürdüğü çalışmalar, özel gereksinimli bireylerin kültürel yaşama daha aktif katılımını amaçlıyor. Vatandaşlar, kitaplarla iç içe bir gün geçirirken yazarlarla tanışma ve çeşitli etkinliklere katılma imkânı buluyor. Özel gereksinimli vatandaşlar, fuarda kendileri için oluşturulan imkânlar sayesinde kitaplara dokunmanın, yazarları dinlemenin ve kültür sanat atmosferini yaşamanın mutluluğunu paylaşıyor.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi

Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

“Ford’lar İyilik İçin Doluyor” Projesi Başladı

350 bin TL’ye herkes Antalya’da tapu sahibi oluyor

Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!