Kepez’den kreş personeline yeni eğitim öğretim dönemi öncesi “İş Güvenliği Semineri”

Kepez’den kreş personeline yeni eğitim öğretim dönemi öncesi “İş Güvenliği Semineri”

Kepez’den kreş personeline yeni eğitim öğretim dönemi öncesi “İş Güvenliği Semineri”

Kepez Belediyesi’nin Nasrettin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nde eğitim –öğretim dönemi bugün itibarıyla başladı.  Yeni döneme güvenli ve bilinçli bir başlangıç yapmak isteyen belediye, kreş çalışanlarına yönelik “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi düzenledi. Eğitimde; çocuk güvenliği, iş hijyeni, yangın, ergonomi, mobbing ve tehlike anında çalışma durdurma hakkı gibi birçok hayati konu ele alındı.

Eğitime verdiği destek ve sosyal hizmet çalışmalarıyla ön plana çıkan Kepez Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılına personel güvenliğini önceleyerek başladı. Belediyenin bünyesinde hizmet veren Nasrettin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evleri çalışanlarına yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi. Eğitime, kreş çalışanlarının yanı sıra, yine müdürlük bünyesinde hizmet veren kütüphane ve sosyal işler çalışanları katıldı. Özellikle yarının teminatı çocukların emanet edildiği kreş ortamlarında, dikkat edilmesi gereken konulara ayrı bir hassasiyetle yaklaşıldı. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Kepez Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Yusuf Nizamoğlu'nun sunumuyla gerçekleştirilen eğitimde her birim için özel risk faktörleri ele alınarak hem sahada hem de ofis ortamında karşılaşılabilecek tehlikelere karşı alınması gereken önlemler farklı başlıklar altında anlatıldı.  Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde; genel iş güvenliği kuralları, kreşlerde çocukların karşılaşacağı riskler, kütüphanelerde ziyaretçi fazlalığından dikkat edilmesi gereken hijyen kuralları, iş kazaları, yangın, ergonomi, antropometri,  iş etiği gibi önemli konular ele alındı.

Ergonomi ve antropometri konularında verilen bilgilerde, özellikle tekrarlayan hareketlerden kaynaklanan kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarına karşı ara molaların önemi üzerinde de duruldu. Mobing ve mobingin psikolojik etkileri, hayati tehlike arz eden işlerden kaçınma hakkı konusunda da bilgiler aktarıldı.

Antalya,Kepez Belediyesi

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

350 bin TL’ye herkes Antalya’da tapu sahibi oluyor

Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI