Kepez’in Mobil Bilim Tırı Varsak Ortaokulu’nda

Kepez’in Mobil Bilim Tırı Varsak Ortaokulu’nda

Kepez’in Mobil Bilim Tırı Varsak Ortaokulu’nda

Kepez Belediyesi’nin Antalya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim ve Teknoloji Tırı, yarının geleceği çocuklara bilimi sevdirmek için okul okul geziyor. Varsak İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret eden Bilim Tırı, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Kepez’in Bilim ve Teknoloji Tırı, ilçenin dört bir yanındaki öğrencilere ulaşmaya devam ediyor. Kepez Belediyesi’nin Bilim ve Teknoloji Tırı, okul okul gezerek öğrencileri bilimin aydınlatıcı dünyası ile tanıştırıyor. Varsak İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret eden Bilim Tırı, öğrencilerin ilgi odağı oldu. Öğrenciler, Bilim Tırı'nda yenilenebilir enerji kaynakları, manyetik alanlar, maddenin halleri, motorlar, robotik sistemler, 3 boyutlu yazıcılar ve sanal gerçeklik uygulamaları yapay zeka, izohips haritaları, astronot selfi noktası, beyin dalgaları, insansız hava aracı (İHA) yer istasyonu ve hologram teknolojileri hakkında bilgi edindiler. Antalya Bilim Merkezi’nin eğitimcileri, Bilim Tırı’nı ziyaret eden öğrencilere bilimsel konuları daha anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde aktardı.

Kepez Belediyesi’nin Bilim ve Teknoloji Tırı, çocukların bilime olan ilgisini artırmak, onları geleceğin bilim insanları olmaya teşvik etmek amacıyla ilçenin dört bir yanındaki okullara ulaşmaya devam edecek. Kepez’in Bilim Tırı, 16 Ekim Çarşamba günü 100. Yıl Ortaokulu, 18 Ekim Cuma günü Ernur Faik Koparan Ortaokulu’nu ziyaret edecek.
 
 

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ