324379001

Keşif Kampüsü’ne il dışından yoğun ilgi

Keşif Kampüsü’ne il dışından yoğun ilgi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından TEKNOFEST’in ‘kalıcı izleri’ kapsamında şehre kazandırılan Keşif Kampüsü, gelen yoğun talepler sonrası il dışından da öğrenci kabulüne başladı. Keşif Kampüsü’ nün ilk misafirleri Sinoplu öğrenciler oldu.

Bilim ve teknolojiyi harmanlayarak geleceğin yapı taşları olan çocuklarla buluşturmayı amaçlayan Keşif Kampüsü açıldığı günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Atakum ilçesi Emek Park’ta yer alan Keşif Kampüsü’nde sınavı başarıyla tamamlayan 9-11 yaş grubundaki 372 öğrenci 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde matematik, fizik, astronomi uzay, havacılık, teknoloji, kimya, insan bilimi, doğa, kişisel gelişim, destekleyici eğitim, girişim, üretim eğitimi alıyor. DENEYAP atölyelerinin de yer aldığı Keşif Kampüsü, gelen talepler sonrası il dışından da öğrenci kabulüne başladı. Keşif Kampüsü’nün ilk misafirleri Sinoplu öğrenciler oldu. Gerze ilçesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu öğrencileri kampüsteki eğitim sınıflarına hayran kaldı.

 “Her şey çocuklarımız için”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan; “Her şey hem geleceğimiz hem de bugünümüz olan çocuklarımız için. Eğitim kurumlarımızın kapısı gençlerimize, çocuklarımıza sonuna kadar açık. İl dışından da yoğun talep var. Artık il dışından öğrenci ziyaretlerini kabul etmeye başladık. Öğrencilerimizin buraya gelmesi onların ufkunu şüphesiz daha da genişletecektir. Bu mekanlar birçok gencin bilim yolculuğunda ilk adımı olacak” ifadelerini kullandı.

Herkes burayı görmeli

Keşif Kampüsü’nü ziyaret eden öğrencilerden 9 yaşındaki Ravza Betül Özkan: “Deneyler yaptık. Fosilleri inceledik. Burası çok güzel. Bence herkesin gelmesi gereken bir yer” dedi.

Öğrencilerden Ersin Efe Kara: “Çok güzel bir yer, harika etkinlikler yaptık. Hep gelmek isterim buraya. Kimya ve fizik sınıfına bayıldım. Deney yapmak da çok heyecanlıydı” ifadelerini kullandı.

 


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu