Muratpaşa'da İklim Çalıştayı: Doğanın Davası ve Geleceğin İşleri Masada

Muratpaşa

Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlediği 5. İklim Çalıştayı, 5-6 Aralık'ta uzmanları, genç liderleri ve girişimcileri bir araya getiriyor. Yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, İklim Kanunu ve iklim dostu iş fikirleri tartışılacak

Muratpaşa Belediyesi'nin iklim krizine dikkat çekmek amacıyla başlattığı çalıştay serisinin beşincisi, 5-6 Aralık tarihlerinde Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İlk çalıştay 2021 yılında düzenlenmişti.

Açılışı Prof. Dr. Levent Kurnaz Yapacak

Çalıştayın açılış konferansı, 5 Aralık saat 10.00'da Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Levent Kurnaz tarafından verilecek. Kurnaz, "Küresel Enerji Dönüşümünde Türkiye'nin Yeri ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sıfır Karbon Hedefleri" konulu bir sunum yapacak.

İki Temel Oturumla Devam

Açılışın ardından çalıştay, "Yenilenebilir Enerji Teknolojileri" ve "Enerji Verimliliği" başlıklı iki oturumla sürecek. İlk oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Levent Kurnaz üstlenecek. Bu oturumda Yenilenebilir Enerji Birliği Eurosolar Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, TÜREB Kamu İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ebru Arıcı ve Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Rıfat Tür konuşmacı olarak yer alacak.

"Enerji Verimliliği" oturumunu ise Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. H. Feza Carlak yönetecek. Oturumda, Özyeğin Üniversitesi'nden Prof. Dr. M. Pınar Mengüç, Çankaya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gülsu Ulukavak Harputlugil ve Akdeniz Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Sıtkı Güner sunum yapacak.

Gündem Özel: İklim Kanunu ve Zeytinlikler

5 Aralık akşamı saat 18.30'da gazeteci Özlem Gürses'in moderatörlüğünde "Gündem Özel" oturumu düzenlenecek. "Doğanın Davası: İklim Kanunu ve Zeytinliklerin Savunması" başlıklı oturuma Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, gazeteci Hilal Köylü ve Adnan Menderes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu konuşmacı olarak katılacak.

Genç İklim Liderleri Sahada

Çalıştayın ikinci günü, Antalya Genç İklim Liderleri Platformu (AGİP) etkinlikleri ile başlayacak. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gökhan Deniz'in açılış konuşması yapacağı etkinliğe Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı'ndan Ahmet Hakan Atik de katılacak. ANTOK'tan Pınar Kınıklı moderatörlüğündeki sempozyumun ardından AGİP Tiyatro Topluluğu bir performans sergileyecek. Etkinlik, Bahçeşehir Koleji Lara Kampüsü Orkestrası'nın konseri ile sona erecek.

Gelecek İçin İklim Dostu İş Fikirleri

Çalıştay, 6 Aralık saat 13.30'da Akdeniz Üniversitesi'nden Dr. Mehmet Tahsin Şahin moderatörlüğünde gerçekleşecek özel bir oturumla devam edecek. "Gelecek İçin İklim Dostu İşler" başlıklı oturumda genç girişimciler, çevre sorunlarına yönelik projelerini anlatacak. Myconom'dan Burcu Arıkan, Sezgin İleri Teknoloji'den İbrahim Levent Sezgin ve Rumii Sosyal Girişimi'nden Rümeysa Ruken Polat konuşmacılar arasında yer alıyor.


Antalya,Muratpaşa Belediyesi

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

“Ford’lar İyilik İçin Doluyor” Projesi Başladı

350 bin TL’ye herkes Antalya’da tapu sahibi oluyor

Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!