“NOSTALJİK TRAMVAY PROJESİ” İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

“NOSTALJİK TRAMVAY PROJESİ” İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

“NOSTALJİK TRAMVAY PROJESİ” İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

tramvaylarla modern kent ulaşımına entegre ediliyor. Turizm, esnaf ve şehir estetiğini buluşturacak proje için Divanyolu Caddesi’nde fiziki çalışmalar başladı.

10.07.2025 Tarih 2025-4-73 Sayılı UKOME Kurul Kararıyla Oy Birliği ile alınan karar gereği Divanyolu ve Sarayönü Caddeleri yayalaştırma projesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen uygulamayla, Haşimiye Meydanı ile Yusuf Paşa Cami arasında kalan kısma ilk kazma vurularak altyapı ve üstyapı düzenlemeleri resmen başladı.

Caddede yapılan kazı çalışmaları güvenlik dubaları ve şeritlerle çevrilerek yaya ve araç geçişleri için gerekli tedbirler alındı. Çalışma alanlarının çevresi, uyarı tabelaları ve yönlendirmelerle desteklenerek, halk sağlığı ve trafik güvenliği öncelikli şekilde planlandı.

ESNAFA KOLAYLIK SAĞLANACAK

Cadde genel olarak araç trafiğine kapatılacak olsa da, bölgede faaliyet gösteren esnafın mağduriyet yaşamaması amacıyla, günün belirli saatlerinde kontrollü olarak araç girişine izin verilecek. Bu uygulama sayesinde esnaflar, ürün yükleme ve boşaltma işlemlerini belirlenen zaman dilimlerinde sorunsuz şekilde sürdürebilecek.

ŞEHRE ÖZGÜ TRAMVAYLAR YAKINDA HİZMETE GİRECEK

Nisan ayının sonlarına doğru Şanlıurfa’ya ulaşan ve İstanbul’un Taksim-İstiklal Caddesi’ndeki tramvaylardan esinlenerek özel olarak tasarlanan nostaljik tramvaylar, elektrikli ve klimalı yapısıyla çevreci ulaşımı ön plana çıkarıyor. Sessiz ve sıfır emisyon özelliğiyle dikkat çeken bu araçlar, yakın zamanda güzergâhta faaliyete başlayacak.

DİVANYOLU YENİ YÜZÜYLE TARİH, TURİZM VE ULAŞIMI BULUŞTURACAK

Tarihi dokunun korunarak modern kent ulaşımına entegre edildiği proje ile Divanyolu; yayalar için huzurlu, esnaf için canlı, kent için ise simgesel bir cazibe alanına dönüşüyor. Proje tamamlandığında bölge, Şanlıurfa'nın kültürel ve ticari hayatına değer katacak nitelikte olacak.


Şanlıurfa,Şanlıurfa Belediyesi

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

350 bin TL’ye herkes Antalya’da tapu sahibi oluyor

350 bin TL’ye herkes Antalya’da tapu sahibi oluyor

Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI