PİR AHMET EFENDİ MANEVİ HUZURUNDA VEFA İLE ANILDI

PİR AHMET EFENDİ MANEVİ HUZURUNDA VEFA İLE ANILDI

PİR AHMET EFENDİ MANEVİ HUZURUNDA VEFA İLE ANILDI

Kütahya Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, Sofça Köyü'nde gerçekleştirilen, Pir Ahmet Efendi 27. Ulusal ve 7. Uluslararası Kültür Festivali'ne katıldı.

Etkinlikler, Pir Ahmet Efendi Türbesi Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayarak; protokol konuşmaları, yöresel müzik dinletileri, semah gösterisi ve Pir Ahmet Efendi türbe ziyareti ile devam etti.

Bu tür etkinliklerin geleneklerimizi, kültürel zenginliklerimizi tanıtma ve sürdürülebilir kılma açısından önemine vurgu yapan Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, “Muteber bir şahsiyet olan, Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Efendi’nin öğretileri bizlere, birlik ve beraberliğin ne denli önemli olduğunu hatırlatıyor. Onun manevi mirası, hepimiz için büyük bir ilham kaynağıdır. Festivalimizi eğlenceden ibaret görmek yalnızca bir yanılgı olur, bu festival bizleri birleştiren, kaynaştıran, birbirimize olan bağlılığımızı güçlendiren bir vesiledir” dedi.

“Kütahya’mızın Zenginliği Bizim Birliğimizden Gelir”

Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci festivalde emeği geçen ve etkinliklere katılan herkese teşekkürlerini ileterek, “Burada atılacak her adım, söylenecek her söz, paylaşılacak her anı; çok kıymetli, çok özeldir. Kütahya’mızın zenginliği, bizim birliğimizden gelir” ifadelerini kullandı.

Yemek ikramı ile sona eren etkinlikte, Sofça Köyü Muhtarı İbrahim Dağdelen ile Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Dede Kültür Derneği tarafından Belediye Başkanımız Kahveci’ye teşekkür plaketi takdim edildi.

Pir Ahmet Efendi Anma ve Kültür Festivali etkinliklerine, Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu