RİZE BELEDİYESİ ÇAY LİFİNDEN MANGAL KÖMÜRÜ VE ENERJİ ÜRETİM TESİSİ’NE ÖDÜL

RİZE BELEDİYESİ ÇAY LİFİNDEN MANGAL KÖMÜRÜ VE ENERJİ ÜRETİM TESİSİ’NE ÖDÜL

RİZE BELEDİYESİ ÇAY LİFİNDEN MANGAL KÖMÜRÜ VE ENERJİ ÜRETİM TESİSİ’NE ÖDÜL

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in döneminde belediyeye gelir getirici projeler kapsamında hayata geçirilen Çay Lifinden Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl verilen Verimlilik Proje Ödülleri kapsamında Sürdürülebilir Üretim Yöntemlerinde Verimlilik kategorisinde Türkiye 2.’si oldu.
Ankara KOSKEB’de düzenlenen "10. Verimlilik Proje Ödülleri Töreni"’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e ödülü takdim edildi.
Yarışmaya 57 ilden 613 projenin katıldı ve 474 bağımsız uzmanın değerlendirmeleriyle 93 proje finale kaldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda projeye 11 kategoride 33 proje ödüle layık görüldü.
Rize Belediyesi’nin Kalkandere Organize Sanayi Bölgesi’nde kurmuş olduğu Çay Lifinden Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisi “Sürdürülebilir Üretim Yöntemlerinde Verimlilik” kategorisinde Türkiye 2.’si oldu.
Tesisin içerisinde çay lifinden Mangal Kömürü, çay lifinden sıvı gübre ve kokarca böceğiyle mücadelede de kullanılan Çaydalı markalı Çay Sirkesi ve yine çay lifinden kedi kumu üretiliyor. Çay lifinin işlenmesi sırasında ortaya çıkan ısıdan ve tesisin çatısına yerleştirilen güneş panellerinden de elektrik üretimi sağlanıyor.
Rize,Rize Belediyesi

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR