Sakaryalıların ADARAY sevinci: Cumhuriyet Bayramı’nda kapılarını açıyor

Sakaryalıların ADARAY sevinci: Cumhuriyet Bayramı’nda kapılarını açıyor

Sakaryalıların ADARAY sevinci: Cumhuriyet Bayramı’nda kapılarını açıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın müjdesini verdiği ADARAY, raylara indi. Test sürüşlerine başlayan tren, Sakaryalılarda da büyük bir sevinç oluşturdu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ilk seferini yapacak treni merakla bekleyen vatandaşlar, “ADARAY’a kavuşmak çok güzel, teşekkür ederiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın girişimi, şehirde önemli bir adımın süratle atılmasıyla sonuçlandı.

8 yıl önce seferlerine ara veren ADARAY için Ankara’da çok kez temaslarda bulunan, çalışmanın altyapısını oluşturmak için mesai harcayan Başkan Alemdar, bir süre önce trenin yeniden raylara ineceği müjdesini vermişti.

Yılar sonra
Şehrin treni, yeni vagonuyla hazırlanarak önceki gün yeniden raylara indi ve Adapazarı Tren Garı’na yıllar sonra yeniden yanaştı.

Treni yeniden şehir merkezinde gören vatandaşlar ise ADARAY’ı büyük bir sevinçle karşıladı. Adapazarı-Arifiye arasında kolay ulaşım imkânı sunacak olan tren test sürüşlerine başladı.

İlk sefer Cumhuriyet Bayramı’nda
Arifiye’de raylara inen, Mithatpaşa’da bakımları ve test sürüşleri yapılan ADARAY, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yeniden seferlerine başlayacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan vatandaşlar, trenin uzun zamandır beklenen bir adım olduğunu söyleyerek mutluluklarını ifade etti.

“Çok şükür açılıyor”
Toplu taşıma kullanıcısı Cemil Telkök, “Yıllardır ADARAY’ın tekrardan açılmasını bekliyorduk. Çok şükür açılıyor, mutluyuz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

“ADARAY’a kavuşuyoruz…”
Murat Koç isimli genç ise, “ADARAY’ın tekrardan açılması çok güzel. Çarşıda çok trafik oluyordu. Bunun önlenmesi için açılmasını bekliyorduk. Çok şükür 29 Ekim’de ADARAY’ımıza kavuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

Şamil Önal isimli vatandaş, “Gerçekten çok güzel bir olay. Çok önceden kaldırılmıştı. Geri geldiğine çok sevindik. Şehrimize çok katkısı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Bizim için çok önemli bir gelişme”
Levent İzmitlioğlu, “Şahsi arabamız ile çarşıya gittiğimizde trafik ve otopark sorunuyla çok karşılaşıyorduk. İnşallah 29 Ekim’de ADARAY’ın açılması ile bu sorunlar son bulacak. Bizim için çok önemli bir gelişme. Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu