SASKİ, Lise Öğrencilerine Su Arıtma ve Kalite Kontrol Süreçlerini Anlattı

SASKİ, Lise Öğrencilerine Su Arıtma ve Kalite Kontrol Süreçlerini Anlattı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi ve Su Kontrol Laboratuvarı'nı ziyaret eden öğrencilere, suyun kaynaktan musluğa uzanan yolculuğunu uygulamalı olarak gösterdi.

SASKİ, suyun arıtma süreçleri ve kalite kontrol aşamalarını tesislerini ziyaret eden öğrencilere uygulamalı şekilde anlattı. Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi ve Marmara Bölgesi’nin en kapsamlı Su ve Atıksu Kontrol Laboratuvarı’nı ziyaret eden gençler, suyun musluklara ulaşana kadar geçirdiği hassas sürece tanıklık etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), su kaynaklarını geleceğe taşımak için düzenlediği bilinçlendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Şehrin Su Hafızası Gençlere Aktarılıyor

Şehrin su hafızasını gençlere aktarmayı hedefleyen kurum, 63 kişilik lise öğrenci grubu ve öğretmenlerini, Sakarya’nın içme suyu kalbi olan Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde ağırladı.

Bir Milyondan Fazla Kişiye Hizmet

1 milyondan fazla kişiye kaliteli içme suyu ulaştırılıyor
Öğrenciler, bir milyondan fazla vatandaşa kaliteli içme suyu sağlayan tesisin işleyişini inceledi. Suyun kaynağından alındığı andan itibaren laboratuvar testleri, fiziksel ve kimyasal arıtma süreçlerinden geçerek en güvenli haliyle şebekeye verilmesi, 'suyun kaynaktan musluğa uzanan yolculuğu' temasıyla gençlere aktarıldı.

Bilinçli Nesil Hedefi

Bilinçli nesille su kaynakları geleceğe taşınıyor
Kurum tarafından yapılan açıklamada, "Lise öğrencilerimize tesisimizin kapılarını açarak bir bardak suyun arkasındaki büyük emeği, teknolojiyi ve hassasiyeti görmelerini sağladık. Bilinçli bir nesil ile su kaynaklarımızı geleceğe güvenle taşıyacağız" ifadelerine yer verildi.

 


Sakarya,Sakarya Belediyesi

Sakarya,Sakarya Belediyesi

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

“Ford’lar İyilik İçin Doluyor” Projesi Başladı

350 bin TL’ye herkes Antalya’da tapu sahibi oluyor

Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!