324379001

SASKİ’den kurban atığı uyarısı

SASKİ’den kurban atığı uyarısı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’na ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Vatandaşların bayramını kutlayan SASKİ Genel Müdürlüğü, kurban ibadetinin yerine getirilmesinden sonra altyapı şebekeler

Müslümanların kutsal bayramlarından Kurban’da çevreye bilinçsizce atılan hayvansal atıkların kentin altyapı sistemlerine ciddi şekilde zarar verdiğine vurgu yapan SASKİ Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şehrimiz genelinde atık su ve yağmur sularını tahliye ederek arıtma tesislerine ileten şebeke hatlarımızın sağlıklı şekilde işlevini yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır. Dini vecibemizi yerine getirirken kurban atıklarının ve çöplerin bu hatlara atılmaması noktasında vatandaşlarımızın duyarlı ve hassas davranması, şehir kanalizasyon şebekesinin sağlıklı çalışması açısından son derece önemlidir. Kentimizin her noktasında şebeke hatlarımıza yönelik kapsamlı periyodik temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz bu hatları temizlemek için büyük gayret sarf etmektedir. Ancak çevreye bilinçsizce atılan kurban atıkları ve çöpler nedeniyle zarar gören şebeke hatlarımız, işlevini yerine getiremez hale gelmektedir. Sağanak yağmurlar sonrasında maalesef su baskınları yaşanabilmektedir. Bu yüzden vatandaşlarımızı kurban atıklarını mazgallar, atık su ve yağmur suyu hatlarına atmamaları konusunda duyarlı olmaya ve hassasiyet göstermeye davet ediyoruz."

Kurban Bayramı tatili süresince hizmetlerin aksamaması için tüm gerekli önlemlerin alındığına dikkat çekilen yazılı açıklamada, “SASKİ Genel Müdürlüğü olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ekiplerimizle, 7/24 esasına göre hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz” denildi.


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu