ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN BİLGİ EVİ AÇILDI

ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN BİLGİ EVİ AÇILDI

ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN BİLGİ EVİ AÇILDI

ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN BİLGİ EVİ AÇILDI

Afyonkarahisar Belediyesi, Belediye Başkanımız Burcu Köksal öncülüğünde öğrencilerimiz ve kadınlarımızın eğitim ve sosyal yaşamına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. 

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adını taşıyan Bilgi Evi, Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle açıldı. Bilgi Evi, çocuklar ve gençlerin eğitimine destek olurken kadınlar için de sosyal ve ekonomik hayata katılımı artıracak programlar sunacak.

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın Adı Yaşatılacak

Afyonkarahisar Belediyesi, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adını yaşatacak anlamlı bir projeye daha imza attı. Şehit öğretmenin adı verilen Bilgi Evi, düzenlenen törenle Uydukent Selçuklu Mahallesi’nde açıldı. Açılışa, Vali Yardımcı Mehmet Keklik, Belediye Başkanımız Burcu Köksal, şehit öğretmenimizin babası Sadık Yalçın, il protokolü, siyasi partilerin il başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aybüke öğretmenin ideallerini ve Cumhuriyet’e olan bağlılığını bu bilgi evinde yaşatacaklarını vurgulayan Başkanımız Burcu Köksal, "Adını, genç yaşında teröre kurban verdiğimiz, mesleğine tutkuyla bağlı bir öğretmenden alan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Bilgi Evi'ni Afyonkarahisar’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şenay Aybüke Yalçın’ın adını bu bilgi evinde yaşatarak gençlerimize aynı ışığı tutmaya devam edeceğiz," dedi.

Cumhuriyet’in Değerleriyle Donatılmış Gençler Yetişecek

Bilgi Evi'nin amacının yalnızca ders verilmekten ibaret olmadığını, gençlerin Cumhuriyet’in ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde birer birey olarak yetiştirileceğini dile getiren Başkanımız Burcu Köksal, “Cumhuriyetimizin temelleri bilgi ve eğitim üzerine atılmıştır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Cumhuriyet, fikren, ilmen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister.’ İşte bu yüzden Bilgi Evimizle, kız çocuklarımız başta olmak üzere tüm gençlerimizi bilgiyle donatmak, onları yarınlara en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz.” dedi.
Bu proje ile eğitime erişimi sınırlı olan gençlere büyük bir fırsat sunduklarını belirten Başkanımız Burcu Köksal, maddi imkânları kısıtlı ailelerin çocukları için ücretsiz üniversite hazırlık kursları düzenleyeceklerini açıkladı. Bilgi Evi’nin, özellikle kız çocuklarının eğitimine katkı sunarak onları güçlü bireyler olarak yetiştireceğini ifade etti.

Kadınlara Sosyal ve Ekonomik Katkı

Bilgi Evi’nin bir diğer önemli işlevi de kadınlara yönelik el işi kurslarıyla onların sosyal ve ekonomik hayata katılmalarına destek sunmak olacağını açıklayan Başkanımız Burcu Köksal, "Burada, çocuklarımızın eğitimine katkı sağlarken, aynı zamanda kadınlarımıza yönelik el işi kursları düzenleyerek onların da ekonomik bağımsızlıklarını kazanma yolunda önemli adımlar atmalarını hedefliyoruz." dedi.


Başkanımızdan Teröre Karşı Birlik ve Kararlılık Mesajı


Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın isminin verildiği bilgi evi açılışında teröre karşı güçlü bir duruş sergilediklerini bir kez daha vurgulayan Başkanımız Burcu Köksal, “Bu topraklara sahip çıkacağız, Cumhuriyet’e, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkacağız. Ne hain terör örgütü PKK’ya, ne DAEŞ’e, ne de başka terör örgütlerine asla ama asla geçit vermeyeceğiz. Ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini korumaya devam edeceğiz. Vatanımıza kim göz dikerse gereken cevabı vereceğiz, bu memlekete biz sahip çıkacağız!” diyerek teröre karşı tutumunu net bir dille ifade etti.
Teröre karşı duruşlarının hiçbir zaman değişmeyeceğini dile getiren Başkanımız Burcu Köksal, Aybüke öğretmen gibi Cumhuriyet’e bağlı öğretmenler yetiştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Şehit Öğretmenin Ailesine Teşekkür

Açılış törenine katılan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ailesine de özel bir teşekkür eden Başkanımız Burcu Köksal, “Ben burada bir kez daha Sadık babaya, eşine ve değerli ailesine şükranlarımı sunmak istiyorum. Ne mutlu size, böyle mükemmel bir evlat yetiştirmişsiniz, vatana millete hediye etmişsiniz. Aybüke öğretmenin kendi sesiyle söylediği şarkıda dediği gibi ‘Beni öldüren de yoktur din, iman’ diyor. Gerçekten öğretmenimize, çocuğumuza, gencimize, yaşlımıza, askerimize kurşun sıkanda dinde yoktur, imanda yoktur.” dedi.

Eğitimde ve Toplumda Aydınlık Bir Gelecek

Belediyemiz tarafından açılan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Bilgi Evi, şehrin eğitim ve toplumsal yaşamında önemli bir rol üstlenecek. Çocukların ve gençlerin eğitimine katkıda bulunacak olan bu merkez, aynı zamanda kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılmalarına destek verecek. Başkanımız Burcu Köksal, gençlere ve kadınlara sundukları bu imkanlarla daha aydınlık bir gelecek hedeflediklerini belirterek, açılan Bilgi Evi’nin herkese hayırlı olmasını diledi. 

Muhtar Hız’dan Başkanımıza ‘Teşekkür’

Selçuklu Mahallesi Muhtarı Öznur Hız ise Batman’da görevi başındayken hainler tarafından şehit düşen Aybüke Yalçın’ın, Selçuklu Mahallesi sakinlerinin kalbinde sonsuza kadar yaşayacağını belirterek, şehit öğretmenin kıymetli ailesine sabır dileklerini iletti. Hız, ayrıca, Şehit Aybüke Yalçın’ın ismini Bilgi Evi’ne kazandıran Belediye Başkanımız Burcu Köksal’a teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı. Ardından davetlilerle birlikte Andımız okundu.


Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın Babası Sadık Yalçın’dan Duygusal Mesaj


Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın, Afyonkarahisar’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve Başkan Burcu Köksal’a teşekkür etti. Yalçın, gençlerin eğitimine katkı sağlayan Bilgi Evleri, Kültür Evleri, Köy Konakları ve Kütüphanelerin önemine vurgu yaparak, bu tür eğitim yuvalarının gençlerin vatan, millet ve bayrak sevgisini daha iyi anlamalarına olanak sunduğunu belirtti.

Geleceğe Yatırım: Eğitim Yuvalarının Önemi

Sadık Yalçın, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "İstikbal Göklerdedir" sözüyle, bu coğrafyada var olmanın zorluklarına dikkat çektiğini ifade etti. Yalçın, ülkemizin geleceğini şekillendirmek ve genç nesilleri bilinçlendirmek adına bu tür mekânların önemini vurguladı. Konuşmasının sonunda, Bilgi Evi’nin yapımında emeği geçenlere, Başkanımız Burcu Köksal’a, kamu kurumu temsilcilerine teşekkür ederek, eserin hayırlara vesile olmasını diledi.
 Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Keklik, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ismini taşıyan Bilgi Evi’nin açılışında, bu önemli hizmetin Afyonkarahisar’a ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. 2017 yılında Kozluk’ta terör saldırısında şehit edilen Aybüke Yalçın’ı rahmetle anan Keklik, ailesine ve tüm millete başsağlığı dileklerini iletti.

Şehitlerimizi Saygı ve Minnetle Anıyoruz

Vali Vekili Mehmet Keklik, Milli Mücadele’nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile terör örgütleri tarafından şehit edilen tüm kahramanlarımızı ve öğretmenlerimizi saygıyla yâd etti. Türkiye’nin her köşesinde vatan uğruna can veren tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.


Bilgi Evlerinin Eğitimdeki Rolü

Vali Vekili Mehmet Keklik, Bilgi Evlerinin belediye ve valiliğin destekleriyle eğitimde fırsat eşitliğine büyük katkı sunduğunu vurguladı. Öğrencilerin okul eğitiminin yanı sıra akademik ve sosyal gelişimlerine burada devam etmelerinin önemine değindi. Ayrıca, bu eğitim yuvasının vatandaşların kültürel ve mesleki gelişimine de katkı sağlayacağını belirtti.

Şehit Aybüke Yalçın’ın İsmi Yaşatılacak

Selçuklu Mahallesi’ne kazandırılan Bilgi Evi’nin şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ismini ebediyen taşıyacağını vurgulayan Vali Vekili Mehmet Keklik, bu ismin gelecek nesillere aktarılmasının anlamlı olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Burcu Köksal ve emeği geçen herkese teşekkür eden Keklik, bu hizmetin Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını temenni etti. Yapılan konuşmaların ardından açılışa geçildi.


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu